Bivši igrač Benfike prešao u Jagodinu

Amerikanac je profesionalnu karijeru počeo sa čak 14 godina, kada je nastupio u prvom timu Di Si junajteda na zvaničnom meču
90 pregleda 0 komentar(a)
Fredi Adu, Foto: Www.google.com
Fredi Adu, Foto: Www.google.com
Ažurirano: 25.07.2014. 17:25h

Nekada velika nada svjetskog fudbala, Fredi Adu, postao je novi igrač Jagodine.

Amerikanac je profesionalnu karijeru počeo sa čak 14 godina, kada je nastupio u prvom timu Di Si junajteda na zvaničnom meču. Samo dvije godine kasnije je odigrao prvi meč za nacionalnu selekciju, pa nije ni čudo što su mu mnogi ne samo u Sjedinjenim američkim državama predviđali blistavu karijeri i dali nadimak "novi Pele".

Mladi vezista 2007. godine prelazi u Evropu, tačnije u Benfiku, čiji je igrač bio četiri godine, ali je upisao samo 11 nastupa i postigao dva gola zbog brojnih pozajmica na kojima je bio.

Bio je Adu na pozajmici u tada ne tako jakom Monaku, kasnije Belenensesu, Arisu i Rizesporu, da bi se 2011. vratio u domovinu u Filadelfiju.

Dvije godine je proveo u gradu, gdje je Alen Ajverson dobio status žive legende, da bi mu sledeća stanica bila Baija.

I onda dolazi 2014. godina, gdje i dalje mladi Adu (25 godina) postaje novi igrač Jagodine.

Mnogi koji su igrali Fm (football manager) znali su za ovog momka koji očigledno nije ispunio očekivanja skauta, jer je prestavljao vunderkida, za kojeg bi se nakon samo dvije ili tri sezone moglo zaraditi dosta novca, najčesće prodajom u neki jaki evropski klub.

Bonus video: