Bivši robijaš u reprezentaciji Belgije!

Mbojo je prije tri godine nije izašao iz zatvora gdje je bio od 2005. zbog otmice i silovanja 14-godišnje djevojčice
4 komentar(a)
Ilombe Mbojo, Foto: Www.kaagent.be
Ilombe Mbojo, Foto: Www.kaagent.be
Ažurirano: 11.10.2012. 09:26h

Povreda Romelua Lukakua otvorila je vrata reprezentacije Belgije napadaču Genta Ilombe Mbojou.

To ništa ne bi bilo čudno da 25-godišnjak koji je rođen u Kinšasi (tada Zair, danas DR Kongo), prije tri godine nije izašao iz zatvora gdje je bio od 2005. zbog otmice i silovanja 14-godišnje djevojčice!

Mbojo je u to vreme važio za jednog od najvećih talenata u Belgiji, o čemu svjedoči i njegov nadimak „mali Pele”. Međutim, odrastanje u jednom od najopasnijih delova Brisela uvuklo ga je u svijet kriminala i nasilja.

Po izlasku sa robije se vratio fudbalu i preko Šarlroe i Kortrajka došao do Genta i poziva u reprezentaciju, što je uzburkalo duhove u Belgiji.

„Za mene je čast što sam dio ove grupe. Oduševljen sam. Ovaj poziv se ne odbija, pogotovo sa ovakvim imenima u timu. Imamo tešku grupu, ali jaku generaciju, znamo šta je naš cilj”, rekao je iznenađeni Mbojo.

Mnogi smatraju da nasilnik i bivši zatvorenik ne treba da igra za nacionalni tim, ali selektoru Vilmotsu to ne smeta i on gleda samo sportsku stranu.

„Mbojo je prava zamjena za Lukakua. Gledao sam ga mnogo puta i može mnogo da pomogne. Jak je u vazduhu i opasan pred protivničkim golom”, rekao je Vilmots.

Mbojo bi mogao da debituje u dresu „crvenih đavola” sjutra protiv Srbije na „Marakani”, u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Bonus video: