Bivši škotski trener osuđen zbog seksualnog zlostavljanja

Osuđujući Frenka Kernija, sudija je rekao da je bivši trener bio „vuk u jagnjećoj koži“.
391 pregleda 0 komentar(a)
Frenk Kerni
Frenk Kerni

Nekadašnji menadžer Seltik bojs kluba je osuđen na četvorogodišnju kaznu zatvora, nakon što je proglašen krivim za devet slučajeva seksualnog zlostavljanja mladih fudbalera.

Osuđujući Frenka Kernija, sudija je rekao da je 83-godišnji bivši trener bio „vuk u jagnjećoj koži“.

Tokom suđenja se otkrilo da su Kernijeve žrtve duboko patile zbog zlostavljanja koje se dogodilo 80-ih godina.

Sudija Danijel Keli je pohvatio hrabrost žrtava.

Kerni je bio optužen za isti djelo prije 20 godina, ali je oslobođen. Nakon što je u decembru proglašen krivim, čovjek koji ga je optužio za zlostavljanje još 70-ih godina je poručio da je pravda konačno stigla „zlog pedofila“.

Čovjek, čiji je identitet zaštićen, rekao je da je Kerni koristio svoj uticaj u mnogo poznatijem klubu iz Glazgova, Seltiku, kako bi došao do mladih, nevinih dječaka i zlostavljao ih na najgori mogući način. Neki zločini su se dogodili čak i u svlačionicama „Seltik parka“.

Kerni je treći bivši trener Seltik bojs kluba koji je osuđen za seksualno zlostavljanje maloljetnika prethodnih mjeseci.

Džim Torbet i Frenk Kerni

U novembru, osnivač kluba Džim Torbet je zatvoren na šest godina, a drugi trener i učitelj, Džerald King, osuđen je za zlostavljanje.

Nakon presude Torbetu, Seltik je iskazao „doboki žal“ za žrtvama, ali su iz velikana iz Glazgova poručili da je Bojs klub nije imao veze sa njima.

„Seltik negira saradnju sa Bojs klubom. To je užasno, prestanite“, rekla je jedna od žrtava, uz napomenu da su kao djeca redovno išli na „Seltik park“ sa trenerima Bojs kluba.

A koliko je imidž Seltik bojs kluba uništen zbog trojice pedofila, govori i činjenica da je prošle godine ime promijenjeno u Sportska akademija Sent Patrik.

Bonus video: