Blan u čudu, Ibra žali što ide kući

"Šta da očekujemo protiv aktuelnog prvaka nakon ovakve lekcije od Švedske?", bio je u čudu nakon lošeg izdanja i tiražni "L'Ekip".
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2012. 22:13h

Francuska nije bila toliko loša da bi ispala (za to je morala da izgubi i većom razlikom uz remi Ukrajine i Engleske), ali je Loran Blan valjda shvatio da nije ni sve tako bajno kao što je izgledalo za „trikolore” poslije prva dva kola u grupi.

Prvi poraz nakon serije od 23 utakmice je možda došao i u pravom trenutku, kao opomena prije nego bude prekasno, mada je Francuze kiks protiv Švedske (0:2) osudio na duel sa najboljom ekipom današnjice - naredni rival je Španija u subotu u Donjecku.

"Šta da očekujemo protiv aktuelnog prvaka nakon ovakve lekcije od Švedske?", bio je u čudu nakon lošeg izdanja i tiražni "L'Ekip".

"Bijesan sam, ovo nije smjelo da nam se dogodi. Ipak, bolje i sada nego u nokaut fazi. Bili smo prosječna ekipa, Švedska je slavila potpuno zasluženo. Potpuno smo podbacili", izustio je Blan nakon loše predstave protiv "vikinga".

Francuzima je presudila majstorija Zlatana Ibrahimovića koji je u 54. minutu polumakazicama sa 15 metara matirao nemoćnog Uga Ljorisa.

Ibra je tako postao prvi igrač u istoriji koji je na tri Eura zaredom postizao makar po dva gola...

"Ovaj meč je značio mnogo za sve, vjerovatno to nije očekivala Francuska. Šteta što idemo kući, jer mislim da smo mogli da idemo u četvrtfinale", jasan je Ibrahimović.

Nakon što je Francuska krenula na sve ili ništa u strahu da joj Ukrajina ne otme drugo mjesto (zicer je promašio Olivije Žiro), uslijedio je totalni krah, jer je Sebastijan Larson potpisao konačan rezultat.

Tako je reprezentacija "tri krune" savladala Francusku prvi put poslije 43 godine.

"Bili smo dovoljno ponosni da ovaj meč odigramo srcem, bez obzira na to što smo već bili eliminisani. Puno mi je srce, navijači su usred meča pjevali nacionalnu himnu, a mi smo im se odužili na terenu", rekao je selektor Švedske Erik Hamren.

Blanu ostaje da do okršaja sa Španijom povrati ekipu nakon šokantnog poraza.

"Ovaj meč ne smije da se ponovi, bili smo spori, kao da nismo ni željeli da pobijedimo. Protiv Španije moramo da odigramo mnogo bolje ako hoćemo da idemo dalje", istakao je Blan, dok je vezista Jan M'Vila čestitao Šveđanima.

"Izgubili smo od boljeg i "nagrada" za to je duel sa Španijom u četvrtfinalu. Moramo da reagujemo nakon ovako očajne utakmice", poručio je M'Vila.

ŠVEDSKA - FRANCUSKA 2:0

Kijev - Olimpijski stadion. Gledalaca: 64.000. Sudija: Pedro Proensa (Portugal). Strijelci: Ibrahimović u 54. i Larson u 90. minutu. Žuti kartoni: Svenson, Holmen (Švedska), Mekses (Francuska).

Švedska (4-4-1-1): Isakson - Grankvist, Melberg, J.Olson, M.Olson - Larson, Kalstrom, Svenson (Holmen), Bajrami (Viljhelmson) - Ibrahimović - Toivonen (Vernblum).

Francuska (4-2-3-1): Ljoris - Debiši, Rami, Mekses, Kliši - M'Vila (Žiro), Dijara - Ben Arfa (Maluda), Riberi, Nasri (Menez)- Benzema.

Galerija

Bonus video: