Blater: Mogu još uvijek da budem na čelu Fife

Ovom izjavom Blatera postaje sve jasnije da će se 77-godišnji Švajcarac zvanično kandidovati za novi mandat na kongresu Fifa u junu u Brazilu.
0 komentar(a)
Blater, Foto: Beta AP
Blater, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.02.2014. 11:37h

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je danas da je još uvijek spreman da bude na čelu te organizacije i da će se, ukoliko to čelnici svjetske kuće fudbala budu tražili od njega, kandidovati na izborima.

"Ako sam zdrav, kao što sam sada, ne vidim razlog zašto bi trebalo da prestanem sa radom, a posebno ne u Fifi. Ako od mene članovi Fife budu zahtijevali još jedan mandat, neću moći da kažem ne", rekao je Blater.

Ovom izjavom Blatera postaje sve jasnije da će se 77-godišnji Švajcarac zvanično kandidovati za novi mandat na kongresu Fifa u junu u Brazilu.

Za sada jedini zvanični kandidat je 55-godišnji Francuz Žerom Šampanj, nekadašnji zamjenik generalnog sekretara Fife.

Predsjednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je da će poslije Svetskog prvenstva u Brazilu saopštiti da li će se kandidovati za mjesto predsjednika Fife.

Blater se u posljednje vrijeme oštro zalaže za ukidanje starosne granice unutar Fife, a juče je na skupštini Međunarodnog olimpijskog komitet (MOK) zagovarao da se na olimpijskom nivou ukine starosna granica.

Starosna granica u MOK-u uvedena je poslije skandala sa korupcijom u toj organizaciji uoči održavanja Zimskih olimpijskih igara 2002. u Solt Lejk Sitiju. Tada je određeno da svi članovi koji su primljeni poslije 1999. godine moraju da podnesu ostavku kada napune 70 godina, dok oni koji su na funkciji od ranije mogu da rade do 80.

Blater je na čelu Svjetske fudbalske federacije od 1998. godine.

Bonus video: