Blažić: Očekujem uspjeh

"Nadam se da ćemo napraviti pozitivnu atmosferu pred početak kvalifikacija", rekao je Srđan Blažić, čuvar mreže "sokola"
95 pregleda 1 komentar(a)
Srđan Blažić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Blažić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.08.2012. 21:28h

Prve dvije ovogodišnje provjere bile su uspješne za Crnu Goru - očekivanim trijumfom nad Islandom pred domaćom publikom (2:1), te remijem sa Belgijom u Briselu (2:2), ekipa Branka Brnovića “označila” je i dobru uvertiru pred naredni okršaj sa Letonijom.

A Letonija treba da posluži kao dobar uvod za treći kvalifikacioni ciklus. Učešćem u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, “sokoli” su postavili nove standarde...Sada su i njihova, kao i očekivanja javnosti mnogo veća nego što su bila nekoliko godina unazad.

"Čeka nas posljednja provjera pred početak kvalifikacija, jasno je da ne možemo da kažemo da je bilo koja utakmica laka. Čeka nas prava provjera, nadam se dobrom uspjehu, da ćemo napraviti pozitivnu atmosferu pred početak kvalifikacija", istakao je Srđan Blažić, golman kiparskog Anortozisa.

Poleksić je otkazao zbog bolesti, ali će njegovim povratkom Crna Gora imati još jaču konkurenciju na golu...

"Uvijek sam tu za svoju zemlju i reprezentaciju. Ponosan sam kada dobijem poziv, na usluzi sam... A što se tiče konkurencije, mi smo prijatelji. Tu ne mislim samo na nas golmane, već i na ostatak tima, na sve fudbalere", kazao je Blažić.

Meč sa Poljskom se bliži, ali čuvar mreže Crne Gore ističe da treba ići korak po korak.

"Imamo u glavi neka razmišljanja o Poljskoj, ali mislim da treba da se koncentrišemo na predstojeću utakmicu."

Blažić se nedavno iz Grčke preselio na Kipar...

"Pripreme su bile tamne za mene, igrali smo na evropskoj sceni...Imamo još 20-ak dana do početka prvenstva. Liga je slična kao i u Grčkoj, isti je narod, isti mentalitet", zaključio je Blažić.

Letonci stižu sjutra

Reprezentacija Letonije doputovaće u glavni grad Crne Gore sjutra (vjerovatno u popodnevnim časovima).

Gosti će potom odraditi trening na stadionu pod Goricom od 19.30 časova, dok će u istom terminu naša reprezentacija trenirati na Kampu FSCG na Starom aerodromu.

Bonus video: