Blijeda Njemačka, Hrvati preokrenuli protiv Senegala, Švajcarci u formi

Hrvati su tako sačiuvali sjajan učinak protiv afričkih ekipa, od kojih nikada nisu izgubili
1 komentar(a)
Fudbaleri Hrvatske, Foto: Reuters
Fudbaleri Hrvatske, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2018. 19:25h

Druga provjera fudbalera Hrvatske pred Mundijal u Rusiji je bila rezultatski uspješna, ali tim Zlatka Dalića nije oduševio.

„Vatreni“ su u Osijeku savladali Senegal sa 2:1, donekle popravili utisak nakon poraza od Brazila u Liverpulu (0:2), ali daleko od toga da su oduševili.

Afrikanci su bili konkretniji, imali jednu odličnu šansu u prvom poluvremenu, a onda i poveli na Gradskom vrtu golom 20-godišnjeg napadača Rena Ismaile Sara u 48. minutu.

To je probudilo Hrvate, koji su srećno stigli do preokreta - izjednačio je Ivan Perišić u 63. minutu nakon što je lopta zakačila živi zid, a onda u 78. i stigli do pobjede pogotkom Andreja Kramarića. Napadač Hofenhajma je šutirao, lopta mu se odbila od noge Adama Kulibalija, a on zatekao na spavanju golmana gostiju Abdulaja Dijaloa.

Hrvati su tako sačiuvali sjajan učinak protiv afričkih ekipa, od kojih nikada nisu izgubili.

Njemačka nije u formi. Aktuelni šampion svijeta savladao je Saudijsku Arabiju, minimalno 2:1, uz igru koja ne sluti na velike stvari u Rusiji. Prethodno, Njemci su izgubili od Austrije istim rezultatom.

Joakima Leva, uz blijedu igru, brine i povreda štopera Džeroma Boatenga, koji je izašao iz igre već u 17. minutu.

Timo Verner je doveo "elf" u vođstvo osmom minutu, a Havsavi je u finišu prvog dijela pogodio svoju mrežu za 2:0.

Saudijci su ublažili poraz šest minuta prije kraja - Ter Štegen (branio u drugom poluvremenu, meč počeo Nojer) je odbranio penal Al Salaviju, a Al Jasim iz gužve pospremio loptu u gol.

Švajcarska u dobrom raspoloženju ide u Rusiju. Nakon remija sa Španijom, savladala je Japan 2:0, golovima Rikarda Rodrigesa iz penala u 42. i Harisa Seferovića u 82. minutu.

Bonus video: