Bojić: Potcijenili su nas

"U ovom trenutku o drugom kolu ne razmišljamo, jer je, ipak, odigrano tek prvo poluvrijeme", rekao je Bojić.
87 pregleda 0 komentar(a)
Čelik - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Čelik - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.07.2012. 20:41h

Prvo evropsko iskušenje fudbalera Čelika završilo se kako se samo poželjeti može. Izabranici Slavoljuba Bubanje odlično su parirali favorizovanom protivniku, koji je dokazao da ima i te kako slabih tačaka. Nikšićani su u meč ušli bez kompleksa, nametnuvši sopstveni stil igre, kratkih pasova, našta protivnik nije imao rješenje. Ono što je najvažnije - rezultatski cilj uoči novog odmjeravanja snaga je apsolutno ispunjen.

"Znao sam da protiv Borca nismo bez šansi. Mislim da nas je protivnik podcijenio. Dokazali smo da imamo veliko srce. Dobro smo držali raspored na terenu i na najbolji mogući način onemogućili domaćina da nam ugrožava. Na našu sreću uspjeli smo da povedemo, ali nažalost brzo smo dozvolili Banjalučanima da se vrate u meč, jer su za nepunih pet minuta preokrenuli rezultat. To nas je malo poremetilo, ali nemamo za čim da žalimo, jer smo ostvarili idealan rezultat. Sada imamo dovoljno vremena da na miru napravimo analizu i da se što bolje pripremimo za drugi meč", kazao je Veselin Bojić, defanzivac Čelika.

Neriješeni ishod u Banajluci ulio je Nikšićanima dodatnu dozu samopouzdanja pred revanš koji se igra kraj Bistrice za šest dana.

"Nećemo se braniti u revanšu. Ako na vrijeme damo gol, gostima se ne piše dobro. Najvažnije da hladne glave uđemo u utakmicu jer upravo takav pristup u Banjaluci donio nam je pozitivan rezultat. Uostalom, pred domaćom publikom uvijek idemo na pobjedu. U ovom trenutku o drugom kolu ne razmišljamo, jer je, ipak, odigrano tek prvo poluvrijeme. Do novog odmjeravanja snaga forma će, svakako, ići uzlaznom putanjom što je još jedan preduslov za dobar rezultat", zaključio je Bojić.

Slično razmišlja i Zoran Banović čuvar mreže "metalurga".

"Sada je sve u našim rukama. Borac će u Nikšiću morati da se otvori i takva igra svakako će nam odgovarati. Da smo imali više međunarodnog iskustva mogli smo ostvariti i više. Ipak, nema razloga za brigu jer se mi pitamo. Ako se plasiramo u drugo kolo evropski plan biće ispunjen i to je ono što nas raduje", rekao je Banović.

Mogući meč sa Metalurgom iz Donjecka u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sada djeluje sasvim realno. Ipak, trener Čelika Slavoljub Bubanja je oprezan pred revanš:

"Ovo je samo prvo poluvreme i znamo da mogu da nas iznenade u Nikšiću što ne smijemo da dopustimo. U ovom trenutku smo bliži Donjecku i meču sa Metalurgom", dodao je Bubanja.

Jovović nije teže povrijeđen

Mediji iz Banjaluke javili su nakon meča da je napadač Čelika Vasilije Jovović teže povrijeđen nakon sudara sa Živkovićem iz Borca u finišu prvog poluvremena, da je čak doživio “teži potres mozga”. Ipak, po riječima fiziotarapeuta Čelika Rada Gutovića, povreda nije teže prirode.

"Nema ništa od toga, Jovović se osjeća normalno i biće spreman za revanš. Nema govora o potresu mozga", kazao je Gutović.

Božičić: Možemo da iznenadimo u Nikšiću

Trener Borca Slaviša Božičić, nekadašnji šef struke Bokelja i Dečića, prihvatio je odgovornost za loš rezultat protiv Čelika u prvom meču (2:2).

"Veoma težak rezultat za nas, obistinilo se ono što sam govorio da Čelik može da nam napravi mnogo problema. Imali smo nekoliko pehova, ali to nije opravdanje za lošu igru u pojedinim trenucima meča. Bez obzira na sve pitanje konačnog pobjednika nije riješeno i ako je Čelik mogao ovdje da iznenadi možemo i mi u Nikšiću. Nismo pružili maksimum i dalje tvrdim da je ovo dobra ekipa. Samo tražim strpljenje, ova ekipa će da napreduje bio ja trener ili neko drugi. Imamo pet, šest novih fudbalera i potrebno je vremena da se sve ukomponuje. Vrijeme će biti jedini problem za ovu ekipu", kazao je Božičić.

Bonus video: