Bokelj zatražio zaštitu i optužio FSCG

„Uoči mečeva sa Bokeljom, Sutjeska i Mladost izvode rezervne sastave protiv Budućosti, iako je osnovna dužnost po propozicijama da ekipe nastupaju u najjačem sastavu“, piše u saopštenju
4 komentar(a)
Bokelj - Petrovac, Foto: Radoje Milić
Bokelj - Petrovac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 13.05.2012. 16:43h

Uprava Bokelja juče se obratila javnosti saopštenjem u kom se navodi da se “u kompletu svih nedozvoljenih radnji Bokelj našao na putu ispadanja”. Navodi se i da u klubu razmišljaju da li da istupe iz lige...

“Završnica državnog prvenstva u fudbalu očiglednim primjerima upućuje na neregularnost i kako je FK Bokelj višestruko pogođen tražimo zaštitu od FSCG čiji su organi direktno odgovorni za brojne propuste, a često i namjerne greške. Bokelj, koji se upustio u elitno takmicenje uzdajući se u fer-plej i sportsku borbu, plaća ceh organizovanoj zavjeri pojedinih članova sudijske organizacije, ali i nebudnosti nadležnih organa koji bi trebalo da brinu o regularnosti takmičenja.

Naš klub nije u poslovnoj vezi “3 za 3”, ne radi sa sudijama i do sada je poštovao sve preporuke i obaveze koje proističu iz Propozicija i Pravilnika o takmičenju.

U kompletu svih nedozvoljenih radnji Bokelj se našao na putu ispadanja, pa je sve češći glas naših prijatelja i rukovodstva kluba da kao mjeru za sve što je urađeno treba napustiti ovakvo neregularno odnosno visoko režirano takmičenje.

Jer, usred prvenstva jedan klub (Mogren) saopštava da neće konkurisati za mjesto u evrokupu i već u sljedećoj utakmici gubi na svom terenu od Lovćena.

Uoči utakmica sa Bokeljom, Sutjeska pa onda i Mladost izvode rezervni sastav u duelu sa timom Budućnosti, iako je osnovna dužnost po propozicijama da ekipe nastupaju u najjačem sastavu. Nadležni organi ćute...

Bokelj je direktno oštećen sudijskim greškama na utakmicama sa timom Budućnosti (Pavle Radovanović), Lovćenom dva puta (sudije Novović i Dabanović), te protiv Mladosti (Spasojević).

Poštujući fer-plej i sportsko dostignuće nijesmo koristili druge metode koje se, nažalost, mogu doživjeti na nekim terenima i u nekim relacijama, ne želimo komentarisati u najmanju ruku čudne rezultate u posljednjim kolima koje su postigli klubovi koji se bore za opstanak, ali tražimo da FSCG pokaže autoritet i primjerno sankcioniše evidentne propuste. S glavom u pijesku, kao noj, FSCG će samo doprinijeti urušavanju fudbalske organizacije čije je najvažnije takmičenje postalo predmetom izrugivanja i podsmijeha zbog unaprijed režiranih rezultata.

Sa gorčinom se suočavamo sa bolnom istinom da u godini kada obilježavamo devet decenija fudbalskog sporta u Kotoru naš Bokelj zbog zakulisnih i nedozvoljenih radnji plaća ceh, i to zato jer smo poštovali fer-plej i iskonska pravila sportske borbe.

U takvoj atmosferi klub će vidjeti da li će nastaviti prvenstvenu trku i odigrati posljednja tri kola ili istupiti iz lige u znak protesta na sve ovo što se dešava u elitnom takmičenju.

Vjerujemo da još nije kasno da organi FSCG počnu sa uvođenjm reda u Prvoj ligi najmlađe članice Uefe”.

Bonus video: