Bokelji leže Mladosti

Nakon Bokelja, tim Miodraga Vukotića je preslišao i Grbalj (2:0) i sada ima 18 bodova, baš koliko aktuelni šampion Mogren i Petrovac, sa kojima dijeli pozicije od tri do pet.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2011. 08:28h

Klubovi iz kotorske opštine ne mogu ništa protiv Mladosti - nakon Bokelja, tim Miodraga Vukotića je preslišao i Grbalj (2:0) i sada ima 18 bodova, baš koliko aktuelni šampion Mogren i Petrovac, sa kojima dijeli pozicije od tri do pet.

Na vjetrovitom Starom aerodromu sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu, kada su Podgoričani iz nekoliko sjajnih šansi postigli jedina dva gola na utakmici. Grbljani su nakon odmora bili nešto bolji, ali nisu mogli ni da smanje, a kamoli da izjednače ili preokrenu rezultat...

Nakon propuštenih šansi Đurišića i Savićevića, Mladost je našla put do mreže u 13. minutu. Martinović je odlično centrirao, a u petercu je najsnalažljiviji bio Lakić, koji je glavom matirao Radulovića. Vođstvo nije uspavalo domaće, koji su dominirali na svim djelovima terena, a u 41. minutu dobili nagradu - bek gostiju Aleksandar Jovanović igrao je rukom u šesnaestercu. Đurišićev šut sa 11 metara je odbranio Radulović, ali je bivši igrač Budućnosti i Rijeke bio najprisebniji i iz druge prilike je pogodio za 2:0.

"Na vrijeme smo postigli golove, a znali smo da će nam dobar početak omogućiti da lakše dođemo do pobjede. Nakon odličnog prvog poluvremena, u nastavku smo se neočekivano povukli, pa je Grbalj stvorio nekoliko prilika. Uspjeli smo, ipak, da iskontrolišemo dešavanja na terenu", istakao je Vukotić.

U nastavku su prilike pred golom Mladosti propuštali Milić i Kajević, pa je ostalo 2:0.

"Domaćin se bolje snašao po ovom teškom vremenu. Do poluvremena je stekao veliku prednost i sačuvao trijumf", rekao je kapiten Grblja Božo Milić.

Mladost - Grbalj

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 150. Sudija: Darko Kovačević (Golubovci). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Željko Pavićević (Podgorica). Strijelci: Lakić u 13. i Đurišić u 41. minutu. Žuti kartoni: Tomić, Martinović (Mladost), Manojlović, Mićić (Grbalj).

Mladost: Marčelja 7, Živković 7, Tomić 6,5, Martinović 7, Šofranac 7, Lakić 7,5, Pavićević 6 (Raičević 6,5), Petrović 6,5 (Čabarkapa -), Đurišić 7, Savićević 6 (Vučić 6,5), Rašović 7.

Grbalj: Radulović 6, Magud 5,5, Mikijelj 5,5, Simunović 5,5 (Novaković 6), A. Jovanović 6, Manojlović 6 (G. Jovanović -), Mićić 6, Pepić 5,5, Bećirović 5,5 (Nikolić 6), Kajević 6,5, Milić 6.

Bonus video: