Bolje gol nego češko pivo

"Razočaraću Vas - nisam probao češko pivo, jer ne pijem alkohol", rekao je Stevan Jovetić za češki list "Sport"
68 pregleda 0 komentar(a)
jovetić, Foto: Savo Prelević
jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2011. 21:16h

Stevan Jovetić nije probao čuveno češko pivo, jer nikada u životu nije ni omirisao alkohol, ali se ipak nada da će Crnogorci sjutra veče u Pragu ispiti “staropramen” na eks!

U intervjuu češkom listu “Sport”, jedan od najvećih aduta crnogorske reprezentacije pričao je o češkom fudbalu, ali i očekivanjima pred utakmice svih utakmica.

Stevane, da li pamtiš nekog češkog fudbalera kroz istoriju?

- Uvijek je Češka imala dobre fudbalere. Pamtim ih nekoliko: Nedveda, Poborskog, Kolera, pa i Vladimira Šmicera koji je igrao u Liverpulu.

Ko ti se najviše dopada iz sadašnje generacije?

- I sada imate dobre igrače. Petr Čeh je vrhunski golman, Kadlec je vrlo dobar, Rosicki je fudbaler oko kojeg se sve vrti, takođe i Milan Baroš.

Petr Čeh je jedan od najboljih golmana na svijetu. Da li si mu ikada dao gol i da li maštaš o tome?

- Nema sumnje da je u pitanju veliki golman, ali nikada nisam imao šansu da igram protiv njega. Naravno da želim da mu dam gol, možda je sada pravo vrijeme za to. Ali, u suštini, nije ni bitno ko će postići gol. Važno je da gol postigne Crna Gora i da zabilježimo dobar rezultat.

Dva nekadašnja reprezentativca Češke su igrali u Fiorentini, Tomaš Ujfaluši i Tomaš Repka. Da li će biti lakše za Crnu Goru da postigne gol kada nema njih?

- Čuo sam mnogo lijepih stvari u Fiorentini o Ujfalušiju. Nažalost, nisam imao priliku da ga upoznam, jer sam došao nakon što je on prešao u Atletiko Madrid. Kasnije sam ga gledao na televiziji i jasno je da je u pitanju dobar fudbaler. Možda će nam biti lakše što nema njega, ali Češka i sada ima dobre defanzivce. Repka je igrao za Fiorentinu mnogo ranije i njega slabije pamtim.

Da li poznaješ lično nekog fudbalera iz Češke?

- Poznajem samo Jana Šimuneka iz Kajzerslauterna. On je odigrao četiri utakmice u reprezentaciji, ali sada nije na spisku. Upoznao sam ga na klinici u Augzburgu dok sam bio povrijeđen. Fantastičan je momak.

Jesi li ranije bio u Pragu i raduješ li se što dolaziš?

- Bio sam jednom, u avgustu 2008. godine. Bilo je to moje prvo ljeto u Fiorentini, igrali smo protiv Slavije kvalifikacije za Ligu šampiona. Završilo se 0:0, ali smo u revanšu dobili 2:0 i prošli dalje. Imali smo tada vremena da prošetamo Pragom, grad je mnogo lijep i drago mi je što dolazim ponovo.

Probao si čuveno češko pivo?

- Razočaraću Vas - nisam probao. Ne pijem alkohol!

Bonus video: