Bomba iz Španije: Gvardiola napušta fudbal i kreće u borbu za nezavisnu Kataloniju

Kako navodi "Antena 3", Gvardiola će se, najvjerovatnije, naći na listi partije, koju vodi Karles Pudždemon, lider pokreta za katalonsku nezavinost, na izborima, koji su zakazani za 21. decembar
9 komentar(a)
Pep Gvardiola Mančester siti, Foto: Reuters
Pep Gvardiola Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2017. 22:37h

Bomba iz Španije - Pep Gvardiola razmišlja, i blizu je odluke, da napusti fudbal i postane političar!

Kako javlja radio i V stanica"Antena 3", slavni trener i dugogodišnji borac za pravo Katalonije na nezavisnost od Španije, do sada je riječima podržavao tu ideju, a nakon posljednjih dešavanja odlučio je i da se aktivno uključi u proces.

Kako navodi "Antena 3", Gvardiola će se, najvjerovatnije, naći na listi partije, koju vodi Karles Pudždemon, lider pokreta za katalonsku nezavinost, na izborima, koji su zakazani za 21. decembar.

Trener Mančester sitija je više puta tokom "katalonske krize" govorio da Katalonci imaju pravo da izaberu svoju budućnost, a kritikovao je i ponašanje španskih vlasti.

On je prethodnih godina često govorio i na skupovima pristalica katalonske nezavisnosti.

Da je aktuelna politička situacija itekako povezana sa fudbalom, ranije danas je potvrdio Havijer Tebas, prvi čovjek španskog klupskog fudbala (La Liga), koji je rekao da neće dozvoliti vrijeđanje Španije i Španaca tokom utakmica šampionata.

"Transparenti i skandiranje nezavisnoj Kataloniji su dozvoljeni, jer ne vrijeđaju nikoga. Ako se, međutim, sa tribina Nou kampa budu čule uvrede na račun Španije, kakvih je bilo ranije, poput skandiranja 'j... te se Španci', tvrdim da će stadion biti suspendovan, ili će se mečevi igrati pred praznim tribinama", rekao je Tebas.

Bonus video: