Borbenošću do cilja

"Ostaje mi da čestitam igračima na volji, želji i htjenju", kazao je trener Sutjeske Dragan Lacmanović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2011. 08:13h

Sutjeska je uspjela na otvaranju šestog šampionata Crne Gore da savlada Bokelj, i da uz dosta optimizma dočeka naredne mečeve. Izabranici Dragana Lacmanovića nijesu dominirali u polju, posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme, ali fanatičnom borbenošću nikšićki “plavo – bijeli“ stigli su do cilja. Pobjeda dobija na značaju kada se zna da je iza Markovića i saigrača dvanaest dana rada.

"U prvih 25 minuta napravili smo tri–četiri zicera. Nijesmo uspjeli da damo gol, zbog čega smo zastali. U drugom poluvremenu igrali smo pametnije, imali priliku, ali moram reći da nije ispalo onako kako sam ja želio. U svakom slučaju čestitam vjernoj publici, jer je došla u velikom broju da nas bodri. Svakako da nam je pobjeda u ovom trenutku dobro došla, jer nas u narednim kolima čekaju dvije ozbiljne ekipe – Rudar i Mogren. Ostaje mi da čestitam igračima na volji, želji i htjenju", kazao je trener Sutjeske Dragan Lacmanović.

Odmah na startu, tačnije u 1. minutu Sutjeska je imala šansu. Nakon duplog pasa Pejovića i Markovića, ovaj drugi je šutirao iznad gola. U 5. minutu skraćeni korner sa desne strane odlično je izveo Nikola Dževerdanović, na drugoj stativi iz neposredne blizine Božo Marković je slabo reagovao, zbog čega je šansa otišla u nepovrat. Šest minuta kasnije Baćo Nikolić je izveo korner, ali je udarac Ilije Radovića završio tik pored stative.

Prvi put gosti su zaprijetili u 16. minutu – kada je šut Marka Vujovića, Lakićević odbio u polje. U 32. minutu gosti ni krvi ni dužni umalo nijesu poveli. Konfuznost u defanzivi Nikšićana Nenad Kašćelan je mogao da pretvori u gol, a glavni krivac što se mreža nije zatresla bio je Boris Lakićević, koji je sjajno reagovao. Do odlaska na odmor ozbiljnih prilika nije bilo.

U drugom dijelu prva prilika zbila se u domaćem šesnestercu – skraćeni korner sa lijeve strane izveo je Vuković, na drugoj stativi našao se Marković, međutim, najbolji strijelac Nikšićana u prošloj sezoni slabo je reagovao. Na drugoj strani u 55. minutu Nenad Kašćelan uputio je centaršut sa desne strane, sa oko desetak metara Banda je šutirao, lopta se odbila do Vujovića koji je makazicama pokušao da iznenadi Lakićevića.

U 74. minutu radost za domaće pristalice – Spasojević je uposlio Nikolića na desnoj strani, ovaj je perfektno pogodio Markovića, koji je poslao loptu iza leđa Petkovića. Gosti su u 86. minutu preko Todorovića pokušali da izjednače, ali je Lakićević još jednom bio na visini zadatka.

"Moja ekipa je igrala katastrofalno. Nijesam očekivao da možemo ovako loše da odigramo. Imali smo nekoliko prilika, ali ne zahvaljujući dobroj igri, već greškama protivnika. Poraz zabrinjava, već u narednim kolima moramo nešto da preuzmemo. Čestitam Sutjesci na zasluženoj pobjedi", istakao je trener Kotorana Slobodan Drašković.

Sutjeska - Bokelj 1:0

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca 1.500. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Boban Krstev (Cetinje). Strijelac: Božo Marković u 74. minutu. Žuti kartoni: Krivokapić, N.Dževerdanović (Sutjeska), Banda, Videkanić (Bokelj).

Sutjeska: Lakićević 8, Vuković 6,5, Nikolić 6,5, Marković 7, (M.Dževerdanović), Pejović 6,5 (Kosović), Todorović 6 (Spasojević 7), Krivokapić 7, Zogović 6,5, Radović 6,5, Marić 6,5, N.Dževerdanović 7.

Bokelj: Petković 6, Pavićević 5, Videkanić 6,5, Arsenijević 7, Todorović 6 (Spasojević), N.Kašćelan 5, P.Kašćelan 6, Bojić 5,5, Banda 6 (Kaluđerović), Vujović 6,5, Jovanović 6 (I.Pavićević).

Bonus video: