Borili su se kao lavovi: Danski amateri nisu doživjeli debakl u Slovačkoj

Tim sastavljen od radnika u skladištu, uličnih prodavaca novina, konobara... koji se fudbalom bave iz razonode nije doživio rezultatski debakl, mada je bilo evidentno i da Slovaci imaju milosti
1 komentar(a)
danci, Foto: Reuters
danci, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2018. 20:53h

U jednoj od najbizarnijih utakmica nacionalnih timova u 21. vijeku i eri modernog fudbala, Slovačka je savladala Dansku 3:0.

Danska selekcija u Bratislavu je doputovala sa amarerima iz treće i četvrte lige, a među reprezentativcima je bio i jedan igrač futsala, jer su najbolji danski fudbaleri odbili da nastupe zbog sukoba sa Fudbalskim savezom (DBU) oko komercijalnih prava.

Tim sastavljen od radnika u skladištu, uličnih prodavaca novina, konobara... koji se fudbalom bave iz razonode nije doživio rezultatski debakl, mada je bilo evidentno i da Slovaci imaju milosti.

Zapravo, domaćinu se ovaj meč nije ni igrao.

"Ne znam šta su Danci željeli da postignu time što su okupili ovakav sastav. To je apsolutno neprihvatljivo i nepošteno zbog nas. Mi smo morali da igramo da bi bili kažnjeni, a ja se pitam - da li su oni došli da igraju samo da bi izbjegli kaznu. UEFA mora da se pozabavi ovom situacijom", kazao je selektor Slovačke Jan Kozak.

UEFA će morati da se pozabavi, jer Danska igra sa Velsom u Ligi nacija u nedjelju, a gotovo je izvjesno da Eriksen, Kjer i ostali asovi neće popustiti, jer imaju podršku i Sindikata fudbalera Danske.

Sindikat je podržao njihov bojkot, tako da se nijedan profesionalni fudbaler nije odazvao pozivu DBU, dok je razočarani selektor Age Harejde ostao u Norveškoj, ne želeći da bude dio farse.

"Reprezentaciju" je vodio nekadašnji član nacionalnog tima Džon Jensen, bivši igrač Arsenala.

Danski mediji navode da su se igrači u duelu sa Slovačkom "borili kao lavovi" i da zaslužuju divljenje cijele nacije.

Posebno golman Kristofer Hag, koji je, inače, čuvar mreže futsak kluba Jegersborg.

Bonus video: