Borusija osvojila "Emirejts", Milan stopirao Barsu

Vicešampion pobijedio u Londonu golovima Mhitarjana i Levandovskog i sada tri tima u grupi F imaju po šest bodova
59 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 21:13h

Arsenal ipak nije mašinerija, zaustavljen je u definitivno najvećem ispitu do sada u sezoni - prvi poraz nakon skoro dva mjeseca nanijela mu je moćna Borusija iz Dortmunda.

"Milioneri" su slavili sa 2:1 u Londonu, pobijedio je i Napoli u Marseju identičnim rezultatom, pa je situacija u grupi F već sada neizvjesna, za sva tri tima čak alarmantna - Borusija, Arsenal i Napoli imaju po šest bodova, jedino francuski predstavnik stoji na nuli i prežaljen je...

Napoli je golovima Hosea Kaljehona i Duvana Sapate osvojio "Velodrom", dok je najveći derbi 3. kola završen bez pobjednika - bodove su u Milanu podijelili domaćin i Barselona (1:1). Domaćin je poveo pogotkom Robinja u 9, a izjednačio je Lionel Mesi u 24...

LEVA šokirao "Emirejts"

Borusija je na "Emirejtsu" pokazala Arsenalu zašto je aktuelni vicešampion Evrope. Iako je domaćin u drugom poluvremenu dominirao, tražio gol za pobjedu, tim Jirgena Klopa (bio na tribinama) dočekao je kontranapad od kojeg se Arsenalu zavrtjelo u glavi - u akciji je učestvovalo pola ekipe Borusije, a poentirao je s druge stative Robert Levandovski, koji je prethodno i počeo kontru.

"Kontranapad iz udžbenika lansirao je Borusiju", napisao je "Kiker".

Borusiji je ovo prva pobjeda na engleskom tlu još od 1997. i utakmice Mančester junajtedom. Nakon tog trijumfa su imali tri poraza i remi...

"Bili smo zreli. I kada je Arsenal bio bolji nismo gubili glavu, već smo se branili baš onako kako je trebalo. Da li smo zaslužili trijumf? Mislim da jesmo, iako je sve moglo da se dogodi u ovoj utakmici", rekao je Klop.

MAGIJA Toresa u Gelzenkirhenu

Čelzi je razbio Šalke u Gelzenkirhenu i nanio mu prvi poraz u grupi u Ligi šampiona poslije 13 utakmica (devet trijumfa i četiri remija), a Fernando Tores je 100. meč u startnoj postavi u dresu "plavaca" krunisao "dopijetom".

Meč na "Feltins areni" će pamtiti i Eden Azar - postavio je konačnih 3:0 i postigao prvi gol u Ligi šampiona u karijeri.

"Nije lako biti napadač u Čelziju, ali sezona je dugačka, vjerujem da ćemo svi igrati dovoljno. Srećan sam zbog golova, ali i što smo sada na pravom putu", prokomentarisao je Tores.

Žoze Murinjo je u svom stilu istakao:

"Kada ostavite "prljav veš" kao što smo mi u prvom meču protiv Bazela, onda vam je jasno da morate sve da ispravite. Mi smo nakon toga pobijedili dva puta na strani i sada smo u dobroj situaciji. Sada imamo mečeve kod kuće, vjerujem da ćemo biti prvi u grupi", kazao je Murinjo.

Bazel je vodio u Bukureštu evrogolom Marsela Dijasa, ali je bod domaćinu, prvi ove sezone u Ligi šampiona, donio Leandro Tatu.

KAKA kao u najboljim danima

Milan rijetko kada razočara u velikim utakmicama na "San Siru", trend se nastavio i protiv Barse, iako je španski prvak bio bliži trijumfu.

Ali, Milan je imao fenomenalnog Kaku koji je podsjetio na dane kada je bio najdominantniji igrač na planeti. Sada je, međutim, problem što je makar tri, četiri godine stariji... Popularni Kakazinjo je bio i asistent kod gola Robinja.

"Kaka je samo dokazao da je veliki šampion, odigrao je perfektnu utakmicu, čak je bio i krilo kada je trebalo... Zadovoljan sam kako smo odigrali", rekao je Masimilijano Alegri.

A jedina ekipa koja u ovom trenutku ima sve tri pobjede je Atletiko Madrid - tim Dijega Simeonea je prošetao kroz Beč i nokautirao Austriju (3:0).

Raul Garsija je u 8. minutu najavio trijumf, a onda je Dijego Košta u 20. i 53. dotukao skromnu ekipu Austrije.

Zenit je osvojio Porto i napravio veliki korak ka drugoj poziciji i plasmanu u osminu finala.

Rezultati

GRUPA E

STEAUA - BAZEL 1:1

Tatu 88 - Dijas 48.

ŠALKE - ČELZI 0:3

Tores 5, 69, Azar 87.

Tabela: Čelzi, Šalke 6, Bazel 4, Steaua 1.

GRUPA F

ARSENAL - BORUSIJA D. 1:2

Žiru 41 - Mhitarjan 16, Levandovski 82.

MARSEJ - NAPOLI 1:2

A. Aju 86 - Kaljehon 42, Sapata 67.

Tabela: Borusija, Arsenal, Napoli 6, Marsej 0.

GRUPA G

PORTO - ZENIT 0:1

Keržakov 86.

AUSTRIJA - ATLETIKO M. 0:3

Raul Garsija 8, Košta 20, 53.

Tabela: Atletiko M. 9, Zenit 4, Porto 3, Austrija 1.

GRUPA H

SELTIK - AJAKS 2:1

Forest 43 (penal), Kajal 54 - Šene 90+4.

MILAN - BARSELONA 1:1

Robinjo 9 - Mesi 24.

Tabela: Barselona 7, Milan 5, Seltik 3, Ajaks 1.

Galerija

Bonus video: