Borusija porazom završila polusezonu, pobjeda Volfsburga

0 komentar(a)
Verder, Foto: Reuters
Verder, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2014. 19:34h

Katastrofalna polusezona Borusije iz Dortmunda i nije mogla da se završi drugačije nego porazom, pa Jirgenu Klopu ostaje da do kraja januara naredne godine pronađe formulu kako da trgne "milionere".

Posljednji, 10. poraz u Bundes ligi, Borusija je upisala u Bremenu protibv Verdera (2:1) i sada je pretposljednja na tabeli sa velikom mogućnošću da prvi dio sezone završi na posljednjem mjestu. Naime, ako Frajburg sjutra pobijedi Hanover kod kuće aktuelni vicešampion Njemačke ide pravo na dno sa svega 15 bodova.

Na "Vezeru" nije moglo gore da počne za goste, jer je Dejvi Zelke već u 3. minutu donio prednost, a Verder je nakon toga mogao potpuno da razbije Klopovu razbijenu gardu.

Fin Bartels je u 62. minutu nakon sjajnog kontranapada domaćina povisio na 2:0, ali je Mats Humels već u 69. smanjio i vratio neizvjesnost.

Borusija je poslije imala i veliki zicer Šinđija Kagave za izjednačenje, prije nego što je Verder stvorio tri velike šanse da riješi meč...

"Najbolja vijest danas je da je dosta fudbala u 2014. godini", rekao je Klop, a onda se kritički osvrnuo i na svoj, ali i na rad igrača:

"Svaka kritika koja nam je upućena, na mjestu je. Stajali smo kao idioti i sve što se dogodilo je apsolutno naša krivica. Imamo tri sedmice da se pripremimo tokom pauze i da onda popravimo sve ovo što smo do sada uradili", istakao je Klop.

Verder je ovim trijumfom preskočio Borusiju na tabeli i sada je na 16. mjestu.

Augsburg je savladao Borusiju iz Menhengladbaha (2:1), a u preostala tri meča su viđeni remiji. Pobjednika nije bilo u duelima Bajera i Ajntrahta, Šalkea i Hamburgera i Štutgarta i Paderborna.

Volfsburg je golovima Basa Dosta i Nalda preokrenuo protiv Kelna...

Rezultati

Augsburg - Borusija M. 2:1 (Fojlner 20, Bobadilja 51 - Kruze (penal) 3)

Bajer - Ajntraht 1:1 (Belarabi 83 - Majer (penal) 36)

Šalke - Hamburger 0:0

Štutgart - Paderborn 0:0

Verder - Borusija D. 2:1 (Zelke 3, Bartels 62 - Humels 69)

Volfsburg - Keln 2:1 (Dost 16, Naldo 78 - Maroh 11)

Nedjelja

Herta - Hofenhajm

Frajburg - Hanover

Petak

Majnc - Bajern 1:2

Tabela

Bonus video: