Borusija protiv Intera - bitka vrijedna osmine finala

„Nerazuri” su prije 13 dana u Milanu slavili 2:0 golovima Martinesa i Kandreve. Barselona u istoj grupi čeka Slaviju
2867 pregleda 0 komentar(a)
Derbi na „Vestfalenu”, Foto: Maurizio Borsari/Reuters
Derbi na „Vestfalenu”, Foto: Maurizio Borsari/Reuters

Borusija i Inter nastavljaju borbu za drugo mjesto u grupi F Lige šampiona - ko pobijedi večeras u Dortmundu vjerovatno će napraviti i presudan korak ka plasmanu u osminu finala Lige šampiona.

Njemački i italijanski predstavnik imaju po četiri boda nakon tri runde, s tim što je Inter prije dvije sedmice u međusobnom susretu na „Đuzepe Meaci” slavio 2:0 i vratio se u igru nakon što je u prva dva kola osvojio samo bod (protiv Slavije kod kuće, a ima i poraz od Barselone).

"Volio bih kada bismo ponovili izdanje iz Milana. Tako bismo bili na dobrom putu da ostvarimo cilj, ali čeka nas težak posao. Stanje na tabeli govori koliko je važna utakmica ", rekao je trener Intera Antonio Konte.

Golovi Lautara Martinesa i Antonija Kandreve krunisali su bolju igru „nerazura” u milanskom dvoboju.

najava
Najava

"Neophodan je balans koji nismo imali u prvoj utakmici. Kada napada Inter djeluje često u formaciji 3-3-4 i mi moramo da nađemo odgovor", kaže trener Borusije Lusijen Favr, koji vjerovatno neće moći da računa na Marka Rojsa.

„Milioneri” su u pet mečeva protiv Intera slavili samo jednom (uz tri poraza i remi), a u posljednje tri evropske utakmice na svom terenu nisu postigli gol. Još od duela sa Atletikom iz Madrida u oktobru prošle godine kada je bilo 4:0.

"Odavno dugujemo navijačima dobar evropski meč", poručio je Favr.

VALVERDE NE ZNA ZAŠTO BARSA GUBI

Barselona u istoj grupi čeka Slaviju (18.55 časova) nakon teškog poraza od Levantea u subotu u Primeri. Barsa je večerašnjeg protivnika savladala u prošlom kolu (2:1) u Pragu, iako su Česi zaslužili mnogo više u tom susretu.

"Šta nam se dešava? Radimo na tome, posao trenera je da pronađe razloge poraza", rekao je trener „blaugrane” Ernesto Valverde.

Čak 33 utakmice zaredom u Uefinim takmičenjima Barsa nije izgubila na „Nou kampu”. U toj seriji ima 30 pobjeda i tri remija, a ako slavi i sada biće gotovo izvjestan učesnik nokaut faze. Barselona je u prva tri kola upisala dva trijumfa (Inter i Slavija), ima i remi u Dortmundu.

"Protiv Barse morate da trčite mnogo više nego protiv ostalih", istakao je vezista Slavije Tomaš Souček.

NAPOLI OVJERAVA OSMINU FINALA?

Napoli je u krizi u Seriji A, tek je sedmi na tabeli sa 11 bodova manje od lidera Juventusa, ali u Ligi šampiona gura po planu. Tako bi već večeras mogao da osigura prolaz - to će se dogoditi ako u Napulju savlada Salcburg, a istovremeno Genk izgubi od Liverpula na „Enfild roudu”.

"Odigrali smo ove sezone nekoliko fantastičnih utakmica, ali nam je falio kontinuitet. Zato smo i platili cijenu, posebno u italijanskom prvenstvu", rekao je Karlo Anćeloti.

Napolitanci i Salcburg su prije 13 dana u Austriji odigrali spektakularan duel koji je pripao „azurima” - 3:2.

U grupi G se sastaju Zenit - Lajpcig (18.55) i Lion - Benfika, a u H su na programu dueli Čelsija i Ajaksa, te Valensije i Lila.

Bonus video: