Bosanski dijamant ispred Ronalda i Runija

"Džeko je perfektan, kao i cijeli tim. Imamo velike mogućnosti, očekujem sjajnu sezonu", rekao je Manćini
83 pregleda 0 komentar(a)
Džeko, Foto: FoNet/AP
Džeko, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 29.08.2011. 16:30h

U prošloj polusezoni u dresu Sitija Edin Džeko je postigao samo šest golova, za navijače je bio promašaj, za javnost precijenjeni napadač. Sada je, u samo tri kola Premijer lige, pokazao da nadimak Bosanski dijamant, koji je dobio u domovini, nije slučajan.

Bivši golgeter Volfsburga je golovima protiv Svonsija i Boltona (po jedan) i Totenhema (četiri) natjerao i uvijek opreznog Roberta Manćinija da se nasmije i najavi velike stvari:

"Džeko je perfektan, kao i cijeli tim. Imamo velike mogućnosti, očekujem sjajnu sezonu", rekao je Manćini.

Nešto kasnije se vjerovatno malo zabrinuo kada je gledao Junajted protiv Arsenala i partiju Vejna Runija (i ne samo njega)...

GOLMANI

Hauard (Everton) - Blekburn je želio prvi trijumf u sezoni, ali je Amerikanac rekao „ne”! Odbranio je penal i još mnogo zicera.

Henesi (Volvs) - „vukovi” su osvojili veliki bod u Birmingemu.

ODBRANA

Džons (Mančester junajted) - kada Ferguson odluči da za 19-godišnjaka ponudi 17 miliona funti onda greška nije moguća - Džons već igra u odbrani „đavola” kao da je tu 20 godina... Fergi sada ima opciju više u srcu odbrane, Vidić i Ferdinand više nisu nedodirljivi.

Boateng (Bajern) - „vatrogasac” u timu iz Bavarske. Sezonu je počeo na poziciji štopera, a protiv Kajzerslauterna je bez problema odigrao kao desni bek.

Bertran (Osasuna) - tim iz Pamplone je odolio na „Kalderonu”.

Kompani (Mančester siti) - dok svi veličaju Džeka i kompletan napad Sitija, stručnjaci pozivaju da se obrati pažnja kakav je komandant odbrane fenomenalni Belgijanac.

SREDINA

Jang (Mančester junajted) - Junajted ga je za samo mjesec napravio neuporedivo boljim igračem. Jang je već jedan od fudbalera bez kojih ser Aleks Ferguson ne želi da počne utakmicu. Kakva je samo dva gola dao Arsenalu.

Nasri (Mančester siti) - sve se poklopilo - njegov debi je bio kao uvod u veliku dan Edina Džeka. Francuz je prva dva dodira sa loptom pretvorio u asistencije...

Henderson (Liverpul) - Dalglišovo otkrovenje i već se isplaćuje. „Redsi” možda nemaju veliki tim da bi najavljivali trofeje, ali je vrijeme da navijači uživaju na „Enfildu”.

Pastore (PSŽ) - već radi ono što se od njega očekuje u Parizu. Novac je počeo da otplaćuje asistencijama (dvije protiv Tuluza), a navijači očekuju da počne i da pogađa.

Kazorla (Malaga) - odmah je najavio da je, pored svih zvijezda, vjerovatno najveće pojačanje Malage ovog ljeta.

NAPAD

Džeko (Mančester siti) - bio je to perfektan dan za Bosanca u sjevernom Londonu. Ako se iko i pitao da li on treba da bude prva opcija u napadu „građana” brzo je dobio odgovor.

Ronaldo (Real Madrid) - u svakom kontaktu sa loptom je bio opasnost za protivnika. Meč u Saragosi je definitivno najava sjajne sezone za Portugalca.

Runi (Mančester junajted) - protiv njegovih slobodnih udaraca se nije moglo. U rijetkim trenucima kada su „tobdžije” izgledale kao ekipa na „Old trafordu” sjajni Vejn je do ludila dovodio golman Šćešnija.

Raul (Šalke) - on nije upisao het-trik, ali svejedno je - jedan gol mu je bio dovoljan da sruši Menhengladbah.

Gomes (Bajern) - Super Mario nije trebalo mnogo da uhvati zalet u ovoj sezoni, a platio je Kajzerslautern.

Soldado (Valensija) - „slijepi miševi” više nemaju velike zvijezde u timu, pa se navijači sada uzdaju uglavnom u ovog nepredvidivog napadača.

Bonus video: