Bošković: Najvažnija je igra, rezultat je posljedica

Nije samo serija pobjeda naša karakteristika, mislim da smo uradili i jednu bitniju stvar - formirali smo igru, kaže Bošković
0 komentar(a)
Bošković, Foto: Savo Prelević
Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2011. 22:28h

Budućnost je na Cetinju pomjerila granicu rekorda, ostvarila je i šestu uzastopnu pobjedu od početka šampionata, ali još uvijek nije spokojna, daleko od toga.

Jer, uprkos impresivnoj seriji koja bi naredne subote protiv Sutjeske mogla da naraste i na sedam trijumfa, sve su prilike da će Podgoričani 24. septembra protiv Rudara u Pljevljima igrati utakmicu za prvo mjesto na tabeli.

- Nijedna trka za titulu nije laka, ali mislim da je ova ekipa spremna i da u derbiju na gostujućem terenu odreaguje na isti način kao na dosadašnjih šest utakmica. Ipak, o meču sa Rudarom razmišljaćemo tek kada dođe vrijeme, prethodno nas čeka Bokelj u Kupu, pa Sutjeska u prvenstvu - kaže vezista Dragan Bošković, strijelac fenomenalnog gola na Cetinju iz slobodnog udarca.

Paradoksalno, ali podgorički tim nema baš pozitivna iskustva sa sopstvenim serijama pobjeda. U sezoni 2009/10. Budućnost je u prvom dijelu vezala čak devet pobjeda (apsolutni rekord), ali je na zimsku pauzu otišla bodovno izjednačena sa Rudarom. A onda je u drugom dijelu sezone sve prosula.

I zato izabranici Miodraga Radulovića rade sve da se istorija ne ponovi.

- Moramo da poštujemo ovo što smo uradili u dosadašnjem dijelu sezone, jer bilo je tu i ubjedljivih i efektnih pobjeda, ali sa druge strane, serija ne smije da nas uspava. Svjesni smo da su nam rivali za petama, posebno Rudar, i da bi svako opuštanje moglo da bude opasno - kaže Bošković.

Sezona 2009/10. se, dakle, neće ponoviti, ubijeđen je ofanzivac Podgoričana.

- Nije samo serija pobjeda naša karakteristika, mislim da smo uradili i jednu bitniju stvar - formirali smo igru. Bez dobrih igara možete da dobijete jednom ili dva puta, ali teško možete da vežete šest pobjeda. Nama je to uspjelo i mislim da smo na pravom putu, a više od pobjeda nadu mi uliva kvalitet igara koje pružamo - dodaje Bošković.

Po njegovom mišljenju, do kraja šampionata biće ključan pristup u takozvanim “malim utakmicama”.

- Nije me strah za derbije, tu ćemo uvijek biti motivisani. Ako uspijemo da na ostalim mečevima zadržimo pristup koji smo imali u dosadašnjih šest kola, osvojićemo titulu. Takve utakmice će odlučiti prvenstvo.

Trku za titulu vodiće tri, a ne dva tima, tvrdi Bošković.

- Ne otpisujte Mogren. Imaju takav kvalitet da vjerujem da će igrati sve bolje i bolje. Rudar je, s druge strane, i ove sezone zadržao prepoznatljiv stil. Biće duga i teška borba - predviđa vezista “plavih”.

Bošković je postigao pet golova u dosadašnjih šest kola, a zajedno sa Admirom Adrovićem - ukupno 12. Kada se pogleda golgeterski učinak ostalih timova, vidi se da je samo Rudar (13) postigao više golova od najboljeg tandema lige.

- Nismo samo nas dvojica zaslužni za to. Pogledajte našu odbranu - primila je samo jedan gol - kaže Bošković.

Lista strijelaca

7 - Adrović (Budućnost)

5 - Bošković (Budućnost)

4 - Stojanović, I. Jovanović (Rudar), Marković (Sutjeska), Došljak (Zeta)

3 - Jovanović (Petrovac), Orlandić (Zeta), Gluščević (Mogren)

2 - Đorđević (Mogren), Jablan (Lovćen), Milić, Krnić (Dečić), Milić (Grbalj), Rašović (Mladost), Korać (Zeta)

Bonus video: