Bošković opet junak

"Što se tiče bodovnog salda, početak nije mogao da bude bolji. Time sam svakako zadovoljan, ali ne i igrom", kazao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 22:26h

Budućnost je zabilježila i drugu prvenstvenu pobjedu - nakon trijumfa u Grblju na premijeri, “plavo-bijeli” su slavili minimalnu pobjedu u Kotoru i obradovali vjerne navijače. Ispostavilo se da je već u 17. minutu odlučen pobjednik - duel Videkanića i Adrovića u šesnaestercu Kotorana sudija Aleksandar Marković je okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran realizator bio je Dragan Bošković, koji je i prošlog vikenda predvodio “plavo-bijele” do trijumfa u Radanovićima.

"Što se tiče bodovnog salda, početak nije mogao da bude bolji. Time sam svakako zadovoljan, ali ne i igrom. Siguran sam da će u Kotoru mnogim ekipama biti teško, a moji nekadašnji saigrači Drašković i Braunović napravili su kompaktnu ekipu. Moji igrači su mislili da je sve riješeno nakon 57. minuta, kada smo stekli brojčanu prednost. To nam se moglo osvetiti u finišu", kazao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti.

Domaćini su se trgli poslije vođstva gostiju, zaigrali angažovanije, a u finišu poluvremena i ozbiljnije zaprijetili. U 37. minutu “skraćeni korner” sa desne strane izveo je kapiten Vujović, koji je idealno centrirao, a Todorović sa peterca glavom poslao loptu pored stative.

Uzbuđenja u nastavku najavio je vezista Budućnosti Flavio, koji je u u 49. minutu sa desetak metara šutirao preko prečke. Budućnost je krenula ofanzivnije nakon isključenja Videkanića, koji je u 57. minutu zaradio drugi žuti karton. Domaćin se, ipak, nije predavao, a napadač Kotorana Kaluđerović izveo je nekoliko opasnih akcija... Sa druge strane, gosti su mogli da otklone neizvjesnost da je Radonjić bio malo odlučniji u dva navrata.

Njegovu neodlučnost mogao je da kazni Jovanović, ali je loše zahvatio zahvatio loptu, tako da je golman Agović bez mnogo muke sačuvao mrežu. Borba se rasplamsala u finišu - u 82. minutu Bošković je pobjegao odbrani Bokelja, a potom sa sedam-osam metara snažno šutirao, ali je golman Petković sjajno intervenisao. A finiš je kao i u prvom dijelu pripao Bokelju, ali je gostujuća odbrana dobro funkcionisala u odlučujućim trenucima.

"Zadovoljan sam igrom. Moji igrači nisu imali sreće, ali nadam se da će im se sve vratiti na nekoj drugoj utakmici", rekao je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Bokelj - Budućnost 0:1

Kotor - Gradski stadion. Gledalaca: 1.500. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Bošković u 18. minutu iz penala. Žuti kartoni: Videkanović, Banda (Bokelj), Peković, Đikanović, Vukčević (Budućnost). Crveni karton: Videkanić (Bokelj).

Bokelj: Petković 6,5, Pavićević 5,5 (Banda), Videkanić 5, Arsenijević 6,5, T. Kašćelan 7, Todorović 7, N. Kašćelan 7, Radenović 6, Jovanović 6,5, Vujović 5 (Kaluđerović 6), Bakoč 5 (Donković 6).

Budućnost: Agović 6,5, Padović 5, Peković 7, Đikanović 7, Radunović 5,5, Božović 6 (Cicmil 5), Vukčević 6, Bošković 7, Flavio 6, Orahovac 7 (Golubović), Adrović 5 (Radonjić).

Bonus video: