Bošković: Stasali smo u ozbiljnu ekipu

"Mislim da smo stasali u dobru ekipu, svi nas tako doživljavaju", kaže Branko Bošković, koji bi trebao da odigra prvu utakmicu za Crnu Goru još od Vemblija 2010. godine
53 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2013. 18:24h

Kakav jubilej - fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće 7. juna protiv Ukrajine 50. utakmicu od osnivanja.

Branko Bošković jedan je od samo šestorice fudbalera koji se sprema za predstojeći duel, a koji je bio tu i kada je sve počelo, 24. marta 2007. godine u prijateljskom meču sa Mađarskom (2:1).

Osim njega, sa sadašnjeg Brnovićevog spiska protiv Mađara su igrali još samo Mirko Vučinić, Savo Pavićević, Mladen i Vladimir Božović, kao i tada 17-godišnji Stevan Jovetić.

Upitan je li je tada očekivao da će Crna Gora već u 50. utakmici igrati jedan od ključnih mečeva za plasman na Svjetsko prvenstvo, Bošković je odgovorio:

"Iskreno, nisam očekivao, bili smo mladi, sve je bilo nekako novo. Ali, od tada smo ostvarili strahovit napredak, ne samo kada je u pitanju ekipa, već i cijeli Savez. Svi zajedno smo napravili jednu dobru sliku, igrači u svojim klubovima dobro reprezentuju svoju zemlju, o nama se priča i van ovih prostora. Mislim da smo stasali u dobru ekipu, svi nas tako doživljavaju", kaže Bošković, ističući da se u fudbalu ništa ne dešava slučajno:

"Crna Gora je i prošle godine igrala dobro u kvalifikacijama, plasman u baraž bio je veliki uspjeh. Igramo hrabro, a sreća obično prati hrabre. Treba samo da nastavimo u tom ritmu".

Šest godina i dva mjeseca nakon premijernog duela sa Mađarima, Crna Gora je lider kvalifikacione grupe H za plasman na Svjetsko prvenstvo, ispred Engleske, Poljske i Ukrajine.

Narednog petka pod Goricom, "sokoli" imaju priliku da udare temelje svog istorijskoj sna, puta na Mundijal u zemlju kafe sambe i fudbala, iako ništa neće biti odlučeno, kako god se završi meč sa Ukrajincima.

"Moramo da oprezno priđemo meču, jer se radi o veoma dobroj ekipi. Gledao sam na televiziji utakmicu u Kijevu, koju smo dobili zahvaljujući sjajnoj koncentraciji u odbrani. Nešto slično treba da ponovimo i ovoga puta, jer u napadu imamo individualnu klasu koja uvijek može da presudi. Ne radi se tu o nikakvoj defanzivi, već koncentraciji koju moramo da pokažemo u svim linijama tima. Ne smijemo da srljamo, nemamo ni razloga za to", rekao je Bošković.

Drugog dana priprema za Ukrajinu reprezentaciji su se priključili Marko Baša, Vlado Božović i Marko Bakić, tako da sa Brnovićevog spiska sada nedostaju samo trojica. Andrija Delibašić, Dejan Damjanović i Elsad Zverotić priključiće se ekipi nakon utakmica koje igraju u subotu za svoje klubove.

Galerija

Bonus video: