Botas prvi put na polu

"Ovo mi je peta sezona u Formuli 1, ali mi je trebalo malo vremena da se naviknem na novi bolid. Ubijeđen sam da će ovo biti samo prva od mnogo pol-pozicija", poručio je bivši vozač Vilijamsa
0 komentar(a)
Valteri Botas, Foto: Reuters
Valteri Botas, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2017. 21:00h

Očekivao se novi obračun Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela, ali je jedan čovjek pokazao da nije uzaludno stigao u Mercedes kao nasljednjik svjetskog prvaka Nika Rozberga - Valteri Botas je u svom trećem nastupu u bolidu „srebrnih strijela” osvojio prvu pol-poziciju u karijeri.

Na stazi Sahir u Bahreinu, Finac je iznenadio sve sjajnom vožnjom i za 23 hiljadita dijela sekunde nadmašio klupskog kolegu.

Ali, više od toga imponuju riječi koje je izgovorio nakon toga, čime je potvrdio da nije došao da samo bude podrška Crnom Biseru.

"Presrećan sam zbog prvog pola u karijeri. Ovo mi je peta sezona u Formuli 1, ali mi je trebalo malo vremena da se naviknem na novi bolid. Ubijeđen sam da će ovo biti samo prva od mnogo pol-pozicija", poručio je bivši vozač Vilijamsa.

Botas je bio na meti kritika zbog početničke greške prije sedam dana, koja ga je koštala boljeg plasmana na Velikoj nagradi Kine.

Čak ga je i šef Mercedesa Toto Volf javno prozvao, a on je odgovorio na savršen način. Još kad bi sjutra pod svjetlima reflektora stigao do prve pobjede u karijeri...

"Veliko hvala timu što mi je dao ovakav bolid. Obojica smo u startnom redu, a drago mi je što sam mogao da odvezem najbolji krug kada je postalo malo hladnije na stazi", dodao je Botas.

Hamilton nije previše tugovao, već se usredsredio na ono što ga čeka sjutra od 17 časova po našem vremenu.

"Velike čestitke Valteriju. Mnogo je radio, bio je brži i skidam mu kapu. Bila je ovo velika borba i tako bi trebalo da bude i na trci", poručio je trostruki prvak.

Iz drugog reda kreću Fetel i Danijel Rikardo, a iz trećeg njihovi klupski drugovi Kimi Raikonen i Maks Ferstapen.

Najviše pobjeda u Bahreinu ima Fernando Alonso - tri. Princ od Asturije je bio 15. u kvalifikacijama, ali nije nastupio u drugom dijelu, jer je jadni bolid Meklarena imao problema sa elektronikom.

Bonus video: