Božović cilja sredinu tabele, Petrović Ligu šampiona

O konkurenciji ponajbolje govori podatak da su tokom tekućeg prelaznog roka ruski prvoligaši već potrošili milijardu dolara!
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2012. 22:03h

Pobjedom moskovske Lokomotive na gostovanju novajliji, Mordoviji (3:2), u petak je startovala ruska Premijer liga, koja se prvi put igra po sistemu jesen - proljeće.

Želja superbogatih ruskih klubova da budu u formi i konkurentni timovima iz najjačih evropskih liga u eliminacionoj fazi evropskih kupova, uzrokovala je promjenu sistema. Naravno, uz želju najboljih igrača da imaju pauzu u ljetnjem periodu, što povećava konkurentnost lige.

A čast crnogorskog fudbala u najjačoj ligi Rusije braniće treneri. Sve naše oči, ali i ruske javnosti uperene u trenera Miodraga-Grofa Božovića koji je nakon uspjeha u Amkaru, sjeo na klupu Rostova i sa sobom poveo saradnike Branislava Đukanovića, Veska Steševića i Milorada Bajevića.

Poznavaoci prilika daju Grofu šanse da se plasira do 8. mjesta, ali neće biti lako. Uz najvećeg favorita i aktuelnog prvaka, Zenit, Lućana Spaletija, najbogatije klubove su preuzeli sve sami provjereni stručnjaci iz inostranstva.

Slaven Bilić je startovao pobjedom sa Lokomotivom, Spartak je preuzeo Španac Unai Emeri, dok se Gus Hidink se već odomaćio u Anžiju, zajedno sa Željkom Petrovićem.

Ovaj holandsko-crnogorski tandem na klupi pokušaće da superbogati tim iz Dagestana odvede makar korak više od prošle sezone, a to bi značilo plasman u Ligu šampiona.

O konkurenciji ponajbolje govori podatak da su tokom tekućeg prelaznog roka ruski prvoligaši već potrošili milijardu dolara!

Grof krenuo porazom

Grofov Rostov startovao je porazom (0:1) u gostima protiv jednog od favorita, moskovskog CSKA.

"Čvrsto stojim u ubjeđenju da se Rostov konačno neće boriti za opstanak. U klubu ima dovoljno igrača sa ogromnim iskustvom, spremnih da iznesu psihološki teret i povuku ekipu naprijed. Hrvatski reprezentativni golman, Pletikosa, pa Okoronkvo, Kiričenko, Blatnjak, Adamov, imaju puno jakih utakmica u nogama i znanje da ostale povuku naprijed. Baš to je, uz obećanje Aleksandru Šikunovu da ćemo raditi zajedno, bio i razlog mog dolaska u Rostov. Šikunova su vratili na mjesto prvog čovjeka", kazao je Božović.

I za razliku od prethodnih sezona kada se vodeći ruski fudbal oslanjao na holandsku školu, sada je sve usmjereno prema Apeninima. Spaleti je na čelu najboljeg tima, a uticaj Zenita vidan je i u imenovanju Fabija Kapela za selektora. Spartak, CSKA, pobjednik Super kupa - Rubin, Lokomotiva, Anži i Dinamo će se truditi da timu iz Sankt Peterburga pomrse račune. Biće zato još kupovine do 21. avgusta i kraja prelaznog roka.

U ostalim mečevima današnjeg programa, Volga je na svom terenu savladala Dinamo iz Moskve, dok je Spartak iz Moskve u gostima bio bolji od Alanije 2:1.

U nedjelju igraju Zenit - Amkar, Krila Sovjetov - Terek, Anži - Kuban, a u ponedjeljak Krasnodar - Rubin.

Grof sa Željom u 2. kolu

Sudar Rostova i Anžija i velikih prijatelja Miodraga Božovića i Željka Petrovića zakazan je već za naredno kolo, 29. avgusta.

Božović će se, s druge strane, sresti sa Slavenom Bilićem, koji vodi Lokomotivu, 21. oktobra...

Galerija

Bonus video: