Božović doveo Rudar na korak od petog finala

Duel u Kotoru pripao je iskusnijoj ekipi (1:0), koja je u prvom poluvremenu imala dosta problema sa agresivnim domaćinom, ali je u nastavku uvela utakmicu u mirniji ritam, sačuvala prednost, a mogla i da je uveća.
61 pregleda 1 komentar(a)
Draško Božović, Foto: Saša Bezarević
Draško Božović, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 13.04.2016. 19:17h

Rudar je napravio veliki korak ka petom plasmanu u finale Kupa Crne Gore, Bokelj će u revanšu u Pljevljima morati da napravi veliko iznenađenje ako želi da se prvi put u istoriji kluba bori za trofej.

Duel u Kotoru pripao je iskusnijoj ekipi, koja je u prvom poluvremenu imala dosta problema sa agresivnim domaćinom, ali je u nastavku uvela utakmicu u mirniji ritam, sačuvala prednost, a mogla i da je uveća.

Bokelj je u prvom dijelu imao loptu u posjedu, ali ne i mnogo šansi. Prvu je stvorio nakon greške golmana Rudara Radanovića, koji se poigravao i umalo poklonio gol Pepiću.

Najbolja prilika stvorena je pet minuta kasnije. Bogdanović je centrirao sa lijeve strane, Đenić sa peterca šutirao glavom preko gola. Macanović je zatim pokušao iz teške pozicije za kraj ofanzive domaćina.

U 38. minutu, Rudar je prvi put ozbiljnije priprijetio i odmah poveo. Ivanović je ubacio na drugu stativu, Draško Božović nadvisio Bogdanovića i pogodio mrežu. Igrači Bokelja žestoko su protestovali, smatrajući da je Božović odgurnuo čuvara i tako stvorio poziciju za šut...

"Imali smo dvije prilike da povedemo, da smo ih iskoristili bilo bi drugačije. Situaciju kod gola Rudara ne bih da komentrišem", kazao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

U drugom dijelu, Drašković je pokušao da promijeni ishod, uvođenjem napadača Nikezića, pa Pržice i Maraša, ali je samo jednu šansu imao Bokelj, ponovo preko Đenića.

Pljevljaci su blokirali puteve do gola, čekali priliku iz kontri, a u 70. minutu, kapiten Bokelja Todorović spasao je svoju mrežu, izbacivši loptu ispred praznog gola, nakon udarca Jovanovića.

"Držali smo napadače Bokelja daleko od našeg gola i kontrolisali igru. U drugom poluvremenu Bokelj nije imao šansu", rekao je trener Rudara Srđan Bajić.

"Bez obzira na rezultat, odlučiće revanš. Kao što je Rudar pobijedio u Kotoru, mi možemo u Pljevljima", rekao je Drašković.

BOKELJ - RUDAR 0:1

Kotor - Gradski stadion Gledalaca: 800. Sudija Miloš Novović (Podgorica). Strijelac: Božović u 38. minutu. Žuti kartoni: Šćekić, Zlatičanin, Ognjanović, Đenić (Bokelj), Ivanović, Živković, Peličić (Rudar)

Bokelj:Mijatović, Mladenović, Čelebić, Šćekić, Zlatičanin, Ognjanović, Todorović, Đenić, Macanović (46. Nikezić), Pepić (65. Maraš), Bogdanović (46. Pržica).

Rurar: Radanović, Živković, Alić, Nestorović, Reljić (65. Radišić), Kaluđerović, Sopo, Ivanović, Jovanović, Božović (80. Peličić), Marković (65. Knežević).

Bonus video: