Božović: Nije Marko izdajica, već Džajić i Stojadinović

"Trenutno Zvezda Marku duguje više od 100.000 eura, od ljeta je dobio samo neku siću. I sad vi meni recite ko je tu izdajnik", kaže Božović
165 pregleda 7 komentar(a)
Rajo Božović, Foto: Boris Pejović
Rajo Božović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2013. 21:57h

Dugogodišnji prvi čovjek Zete Radojica-Rajo Božović u izjavi za srpski poral Mocartsport izjavio je da Crvena zvezda u ovom trenutku duguje crnogorskom reprezentativcu Marku Vešoviću više od 100 hiljada eura. Vešović je, zbog toga, juče tražio raskid ugovora sa „crveno-bijelima“...

Božović, koji je menadžer Vešoviću, osuo je pravu paljbu na čelnike Zvezde, predsjednika Dragana Džajića, potpredsjednika Nebojšu Čovića i sportskog direktora Zorana Stojadinovića.

"Prvo moram da kažem sljedeće: oni koji Marka proglašavaju za izdajicom treba da se stide. Oni su prave izdajice, makar to pričali predsjednik Džajić ili sportski direktor Stojadinović. Zbog toga želim da naglasim da sam tokom ljeta imao sastanak sa gospodinom Čovićem. On i njegovi saradnici su mi obećali da će Marku isplatiti 160.000 eura, ali dobio je samo tranšu od 100.000", rezigniranim glasom priča Božović.

Božoviću nije bilo potrebno postavljati pitanja.

"Od ostataka naravno nije bilo ništa. Ali, mi smo i pored toga odlučili da ne podnesemo zahtjev za raskid ugovora. Vjerovali smo u taj dogovor, a oni su nas jeftino obmanuli. Trenutno Zvezda Marku duguje više od 100.000 eura, od ljeta je dobio samo neku siću. I sad vi meni recite ko je tu izdajnik".

Zvezda je Vešovića planirala da proda na zimu, i dobije obeštećenje za njega, što nagovijestio i sportski direktor Stojadinović.

"Tada, još ljetos, Čović mi je rekao da će Marko biti prodat na zimu. Ali preko laži drugi put nismo mogli da pređemo. Navikao sam da poslujem po jasnim principima, a oni su prekršili napismen dogovor. Vešović je mnogo dao Zvezdi, isto tako i klub je dao njemu mnogo, afirmisao ga... Možda mogu da im dam još jednu šansu, ali sve ovo mi ne uliva povjerenje. Prvo, doveli su igrača na Markovoj poziciji, a da me nisu pitali", ističe Božović.

Božović kaže da ga sa Vešovićem na veže čisto poslovni odnos.

"Ma ne. Ja sam mu više od menadžera. On radi šta mu ja kažem, njegov otac je bio trener u mom klubu. Moram da vodim računa o njegovim egzistencijalnim problemima, jer dečku nije lako. Od avgusta je dobio tek neku siću".

Na kraju razgovora Božović otkrio da odnosi između njega i rukovodstva Zvezde dugo nisu na željenom nivou.

"Pored Marka duguju još jednom mom klijentu. Pogađate, riječ je o Kaduu. I to isto vrlo ozbiljnu sumu od oko 100.000 eura", zaključio je Božović.

Vešović nije bio mnogo raspoložen da priča na ovu temu.

"Ne želim da pričam o tome, ne želim da puno komentarišem, samo hoću da kažem da se ne pitam ništa o tome, imam svog agenta koji vodi moju karijeru. Na klubu i njemu je da nađu neki dogovor, ako se dogovor uopšte može naći. Moje je da treniram i da se maksimalno koncentrišem na teren", rekao je Vešović za Blicsport, i nastavio:

"Tri i po godine sam u Zvezdi, pošteno ginem za ovaj grb, pošteno se borim, to ću i nastaviti da radim. Sve ostalo što se bude dešavalo - saznaćete na vrijeme".

Na pitanje Blicsporta da li on to ne želi da ode iz kluba, Vešović je odgovorio da o tome ne želi javno da priča:

"Agent Rajo Božović vodi karijeru, njemu vjerujem 100 odsto, nadam se da će da izabere najbolje. Na klubu i njemu je da nađu kompromis. Molim vas da me ne pritiskate, dosta sam vam rekao, i više nego što je trebalo", rekao je Vešović, dodavši da se u potpunosti oporavio od povrede.

Bonus video: