Božović: Rekao sam igračima da ne budu tragičari

"Više smo se borili, više smo željeli da pobijedimo i mislim da je to presudilo", rekao je Božović
7 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: Beta-AP
Miodrag Grof Božović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.09.2015. 19:43h

Crnogorski trener na klupi Zvezde bio je zadovoljan igrom svog tima nakon pobjede u "Vječitom" derbiju na Partizanom 3:1.

"Utakmica je bila otvorena, pravi derbi. Pokazali smo da i ovdJe može da se igra dobar fudbal. Narod koji je došao je imao šta da vidi, lijepe golove, veliku borbu. Više smo se borili, više smo željeli da pobijedimo i mislim da je to presudilo", rekao je Božović.

Zvezda nakon 9. kola ima osam bodova više od "vječitog" rivala, uz utakmicu više.

"Derbi ništa nije riješio. Pokazali smo da možemo, ali ništa nismo završili. Lijepo je kada pobedite najvećeg protivnika kog imate, ali ništa još nismo uradili", kazao je Božović.

Prema njegovim rečima, Zvezda može još bolje.

"Ova ekipa je još u stvaranju. Mnogim igračima je ovo bio prvi derbi, meni isto kao treneru. Bio je veliki pritisak na sve nas. Možemo još bolje, bilo je mnogo propusta u odbrani", istakao je Božović.

On je rekao da je utakmica mogla drugačije da se završi, s obzirom na izgledne prilike Abubakara Umarua.

"Partizan je imao prvu šansu, posijle toga smo mi dvije promašili. Ne znam šta bi se dešavalo da je tok krenuo drugačije. Partizan je mogao i da izjednači, šanse Abubakara... Posle trećeg gola smo pomislili da je kraj i svojim greškama smo dozvolili Partizanu da nam se približi. Mogli smo i da ne pobijedimo", upozorio je Božović.

On je bio oduševljen igrom portugalskog napadača Uga Vijere, koji je psotigao dva gola.

"Izliječio se za vrijeme pauze i mislim da je izvanredan igrač. Ne može bilo ko da da gol na derbiju, ja sam ih igrao sedam-osam, pa nisam dao. Derbi pravi heroje i tragičare. Rekao sam igračima da ne budu tragičari", naveo je Božović.

Bonus video: