Božović: Zanima nas Evropa, a ne tabela

"Drago mi je što smo jedina ekipa koja može da se bori za najveće ciljeve na oba fronta, ali to je u ovom momentu možda i potpuno beznačajno, crtu ćemo podvući tek kada se završi sezona", kaže najbolji strijelac Sutjeske Bojan Božović.
96 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska - Buducnost, Foto: --
Sutjeska - Buducnost, Foto: --
Ažurirano: 05.05.2017. 12:29h

Jedan od najčudnijih i najneizvjesnijih fudbalskih šampionata u samostalnoj Crnoj Gori ulazi u sam finiš, a pet kola prije kraja Sutjeska je jedina ekipa koja može do oba trofeja. Barem teoretski.

Očajan proljećnji bilans vodeće Budućnosti - samo dvije pobjede na 11 mečeva, i tek nešto bolji Mladosti - četiri od 11 - Nikšićani su iskoristili da priđu lideru na šest,a aktuelnom šampionu na samo dva boda.

I to u predvečerje najvećeg crnogorskog derbija protiv Budućnosti (subota, 19 časova), u kojem fudbaleri Sutjeske imaju šansu da pobjedom naprave pravu pometnju na vrhu tabele, ali i da sebe lansiraju u orbitu.

"Drago mi je što smo jedina ekipa koja može da se bori za najveće ciljeve na oba fronta, ali to je u ovom momentu možda i potpuno beznačajno, crtu ćemo podvući tek kada se završi sezona. Trenutno razmišljamo o samo jednom cilju - da se plasiramo u Evropu", kaže najbolji strijelac Sutjeske Bojan Božović.

Nikšićani su obezbijedili plasman u finale Kupa, u kojem će se 31. maja na stadionu pod Goricom sastati sa Grbljem.

"Kup je nešto drugo od prvenstva, tu nas samo jedna utakmica dijeli od trofeja, ali ima još do tog meča. Nadam se da ćemo prije njega već obezbijediti plasman u Evropu kroz prvenstvo, da ćemo u finalu igrati samo za trofej, a ne za izlazak na međunarodnu scenu".

Tabela, tvrdi Božović, ne interesuje Nikšićane.

"Znamo da su Budućnost i Mladosti propustili mnogo šansi - jedni da pobjegnu na vrhu, drugi da se potpuno uključe u trku, znamo da smo mi napravili pomak u odnosu na prvi dio prvenstva, ali euforije nema. Razmišljamo samo kako da izađemo u Evropu, a tabela i bodovne razlike nas uopšte ne zanimaju, bilo bi to bespotrebno trošenje energije", kaže Božović.

Svu energiju ekipa Nikole Rakojevića pokušaće da usmjeri na teren - stiže Budućnost, slijedi najveći crnogorski derbi, koji će se u Nikšiću prvi put u istoriji igrati u noćnom terminu.

Ipak, specijalnih priprema nema, kaže Božović.

"Jeste da je u pitanju derbi, sudar dva najveća kluba u Crnoj Gori, ali spremamo se kao za svaku ostalu utakmicu. Uostalom, nemamo ni vremena za specijalne pripreme, igramo utakmice maltene svaka tri dana. Dobro je raspoloženje u ekipi, dobro se osjećamo, nadam se to vidjeti i na terenu", zaključuje Božović, strijelac devet golova u dosadašnjem toku sezone.

Bonus video: