Božović: Zaradio sam dovoljno novca u Rusiji

"Ne trebaju mi nikakve otstupne klauzule, jer sam u Rusiji zaradio dovoljno novca", naglasio je Božović.
8 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: Sovjetski sport
Miodrag Božović, Foto: Sovjetski sport
Ažurirano: 08.10.2014. 19:54h

Novi trener Lokomotive Miodrag-Grof Božović oglasio se prvi put u ruskim medijima nakon što je u subotu potpisao dvogodišnji ugovor sa moskovskom Lokomotivom.

"Nikakvih otstupnih klauzula u mom ugovoru nema. On je zaključen na obostrano maksimalno povjerenje, a moja praksa je suprotna većini kolega koji zaštitu traže u otkupnim klauzulama za prijevremeni raskid. Ne treba mi to, jer smatram da sam u Rusiji zaradio dovoljno novca", naglasio je Božović.

On je nakon brojnih peripetija na kormilu Lokomotive naslijedio Bjelorusa Leonida Kučuka, koji je loše krenuo u novu sezonu nakon dobrih rezultata u prethodnoj.

"Nakon četiri dana treninga tvrdim da je ekipa u odličnoj fizičkoj kondiciji, ali je prerano da pričam o psihološkim apektima i problemima koji donosi pritisak rezultata. Sve to utiče na formu. Lokomotiva je veliki klub koji ima sve uslove za fantastičnu pripremu i odličan rad. Ovaj period dosadašnejg rada je protekao u sjajnoj atmosferi, ali vidjećemo kako će sve izgledati kada krenemo sa utakmicama nakon reprezentativne pauze. U svakom slučaju cilj Lokomotive je plasman u neko od evropskih takmičenja, i to treba da bude minimalni cilj u svakoj sezoni za ovako veliki klub", istakao je Božović.

On je krajem septembra raskinuo ugovor sa Rostovom kojem je prethodne sezone donio prvi veliki trofej u vitrini - Kup Rusije.

"I moj cilj se poklapa sa klupskim, jer želim da Lokomotiva igra u Evropi. Ukoliko ne uspijem, ja podnosim ostavku. Tako je bilo i u Dinamu i još nikada mi se nije desilo da ne ostanem u prijeteljskim odnosima sa bivšim klubom. Imam jasan moto, ako ne uspijem u nekom klubu ne treba niko da me napominje da treba da spakujem kofere. Ako ne ostvarim rezultat nije krivac predsjednica Olga Smorodskaja, već ja i neće mi padati na pamet da šetam po klupskom kampu. Jeste trenerski posao složen i uspjeh ne zavisi samo od njegovog rada, ali ako ne nađeš načina da prevaziđeš sve prepereke i pobijediš, moraš da ideš", zaključio je Božović

Bonus video: