Braga nakon penala do Kupa Portugala

U produžecima nije bilo golova, a u heroja je izrastao golman Brage Karloš Marafona, koji je odbranio penale Meksikancu Ektoru Ereri i Urugvajcu Maksiju Pereiri
0 komentar(a)
Braga, Foto: Beta/AP
Braga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.05.2016. 19:42h

U trofejne vitrine Brage stigao je tek treći pehar u klupskoj istoriji - tim Paula Fonseke je u finalu Kupa Portugala nakon penala savladao Porto.

Na Nacionalnom stadionu u Oeirašu, Braga je dva puta kaznila nestvarne greške „zmajeva” i povela 2:0 golovima Ruija Fontea i Žozuea, igrača koji je na pozajmici baš iz Portoa.

Velikan portugalskog fudbala je, međutim, izborio produžetke pogocima Andrea Silve u 61. i 91. minutu. Zanimljivo, 20-godišnji napadač je do danas dao samo jedan gol za Porto.

U produžecima nije bilo golova, a u heroja je izrastao golman Brage Karloš Marafona, koji je odbranio penale Meksikancu Ektoru Ereri i Urugvajcu Maksiju Pereiri.

Na drugoj strani, mrežu Eltona su pogodili Pedro Santoš, Srbin Nikola Stojiljković, Egipćanin Ahmed Hasan i Brazilac Gojano.

Crnogorski reprezentativac Nikola Vukčević je finale u kojem je njegov klub stigao do drugog trofeja u Kupu Portugala gledao sa klupe.

Porto je tako i treću uzastopnu sezonu završio bez pehara, što se velikanu sa „Dragaoa” nije desilo od ranih 80-ih godina prošlog vijeka.

Bonus video: