Bragu ne plaši ime Liverpula

Sanjam da idemo do kraja u ovom takmičenju, imamo obavezu da u Evropi uvijek dajemo maksimum - rekao je menadžer Keni Dalgliš
0 komentar(a)
Liga Evrope_1, Foto: REUTERS
Liga Evrope_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.03.2011. 23:14h

Liverpul je bez sumnje najveći klub koji je ostao u Ligi Evrope, ali će mu, ako želi da eliminiše Bragu, trebati mnogo više od same istorije i imena.

Kao i u većini mečeva u Evropi ove sezone, u timu neće biti Stivena Džerarda (odigrao samo dvije utakmice u Ligi Evrope ove sezone), ali je sigurno da će na evropskoj sceni da debituje Endi Kerol, bivši napadač Njukasla.

- Sanjam da idemo do kraja u ovom takmičenju, imamo obavezu da u Evropi uvijek dajemo maksimum - rekao je menadžer Keni Dalgliš.

Međutim, sa Bragom nema šale, to je ekipa koje je igrala Ligu šampiona i koja je na svom terenu bila bolja od Arsenala u grupi.

- Znamo da Liverpul ima ambicije da osvoji ovo takmičenje, ali nešto ćemo se pitati i mi. Sve je moguće, a mi smo spremni za sve izazove - kazao je trener Brage Domingoš Pasijensija.

Englezi se, međutim, možda i više uzdaju u Mančester siti nego u Liverpul - „građani” igraju protiv kijevskog Dinama, koji je u šesnaestini finala dao osam golova u dva meča protiv Bešiktaša.

- Jasno je da je ovo takmičenje mala Liga šampiona. Zaista, veliki broj timova ima kvalitet da igra u tom takmičenju, zato ne moramo da pominjemo koliko težak posao nas čeka protiv Ukrajinaca - istakao je menadžer Sitija Roberto Manćini.

Zenit nakon osvojenog Superkupa Rusije želi da nastavi svoj put i u Evropi. Čeka ga dvomeč sa Tventeom, a prvi meč se igra u Enšedeu.

Parovi: CSKA Moskva - Porto, PSV - Rendžers, Bajer - Viljareal, Braga - Liverpul, Benfika - PSŽ, Dinamo Kijev - Mančester siti, Tvente - Zenit, Ajaks - Spartak Moskva.

Revanš mečevi se igraju 17. marta.

Bonus video: