Brajtner "udario" na Bajernove zvijezde

"Duboko sam tužan i razočaran da su tako cijenjeni igrači pobjegli od odgovornosti i da je Ivici Oliću dopušteno da izvede penal. Sramota je da je on morao da vadi tuđi kukavičluk"...
1 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2012. 20:38h

Ni dva dana poslije finala Lige šampiona u Minhenu niko ne može da se oporavi od šoka.

I dok većina ističe da je sramota za fudbal da onakav Čelzi bude prvak Evrope, čini se da je legendarni as Bavaraca Paul Brajtner bio naobjektivniji.

On je, naime, za sve okrivio Bajernove umišljene zvijezde, koje na kraju nisu imale hrabrosti da šutiraju penale.

"Duboko sam tužan i razočaran da su tako cijenjeni igrači pobjegli od odgovornosti i da je Ivici Oliću, koji praktično nije stigao ni da se zagrije, dopušteno da izvede penal. Sramota je da je on morao da vadi tuđi kukavičluk", rekao je Brajtner, koji se tu nije zaustavio:

"Bajernovi igrači to ne znaju, ali će ih ti penali, nije važno da li su promašeni ili pogođeni, pratiti u mislima do kraja života", kazao je Brajtner.

Čuveni njemački fudbaler je na ovaj način kritike uputio, prije svih, Arjenu Robenu i Toniju Krosu, koji su priznali treneru Jupu Hajnkesu da nisu spremni da šutiraju.

Odbio je da šutira i Ukrajinac Anatolij Timoščuk, kojeg je zbog toga izvrijeđao i saigrač Tomas Miler.

Da je pred penal seriju bilo rasulo u Bajernu potvrđuje i izjava golmana Manuela Nojera.

"Bilo je predviđeno da šutiram posljednji. Ali su mi saigrači, među prvima Mario Gomes, gestikulirali da sam ja na redu. Zato sam i morao uzmem loptu već u trećoj seriji", istakao je Nojer.

Bonus video: