Branko Bošković raskinuo ugovor sa DC junajtedom

"Mislim da će ova ekipa igrati sve bolje i bolje, ali ja moram da idem. Želim sve najbolje saigračima i svima u klubu. Ovaj grad je osvojio moje srce", rekao je 32-godišnji vezista na oproštaju.
1 komentar(a)
Branko Bošković, Foto: Beta/AP
Branko Bošković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.11.2012. 23:33h

Crnogorski internacionalac Branko Bošković raskinuo je ugovor sa vašingtonskim DC junajtedom, objavili su američki mediji.

Bošković je bio jedan od predvodnika ekipe koja je ostvarila fenomenalan uspjeh, plasirala se u finale istočne konferencije MLS lige, gdje je poražena od Hjuston Dinama.

Kao razlog sporazumnog rastanka sa DC-jem, Bošković je naveo "porodične razloge".

"Ovo je teška odluka nakon vrlo dobre sezone koju sam imao. Moram da obavim neke prvatne porodične stvari u narednih nekoliko mjeseci. Mislim da će ova ekipa igrati sve bolje i bolje, ali ja moram da idem. Želim sve najbolje saigračima i svima u klubu. Ovaj grad je osvojio moje srce", rekao je 32-godišnji vezista na oproštaju.

Bošković je potpisao za DC junajted 2010. godine. Dugo je pauzirao zbog povrede, a onda je odigrao 43 meča, postigao dva gola i upisao sedam asistencija.

"Važno je da se Branko vrati u Evropu, gdje će biti bliže porodici. Ugovor smo raskinuli sporazumno. Zahvaljujemo mu se za sav uloženi trud u dresu našeg kluba, posebno za nekoliko sjajnih partija koje su nam pomogle da daleko doguramo u plej-ofu. Želimo Boškoviću sve najbolje u budućnosti", kazao je generalni menadžer DC junajteda Dejv Kasper.

Bošković se i dalje vodi kao crnogorski rerprezentativac, iako je posljednji meč za Crnu Goru odigrao na "Vembliju" 2010. godine, i to kao kapiten.

Od tada nije bilo u sastavu, što zbog teške povrede koljena, što zbog dalekog puta iz Amerike.

Možda ponovo bude sa reprezentacijom naredne godine.

Bonus video: