Brazil u martu sa Rusijom, u junu sa Engleskom

Za selektora Rusije Fabija Kapela to ima poseban značaj, jer je italijanski stručnjak bio selektor Engleske do februara 2012. godine
0 komentar(a)
Brazil, Foto: Reuters
Brazil, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2013. 23:01h

Fudbalska reprezentacija Brazila će 25. marta u Londonu igrati prijateljski meč protiv Rusije. Za selektora “karioka” Luisa Felipea Skolarija to će biti povratak “Stamford bridž” prvi put poslije 2009. godine, kada je osam mjeseci proveo kao trener Čelzija.

Takođe, i za selektora Rusije Fabija Kapela to ima poseban značaj, jer je italijanski stručnjak bio selektor Engleske do februara 2012. godine.

Brazil će potom 2. juna u u Rio de Žaneiru prijateljsku utakmicu sa Engleskom, kojoj će to biti prvo gostovanje u ovoj južnoameričkoj zemlji poslije više od četvrt vijeka.

Još nije poznato da li će meč biti odigran na Marakani ili na nekom drugom stadionu.

Posljednji prijateljski meč Brazil i Engleska su odigrale 1984, upravo na legendarnom stadionu, a slavili su gosti sa 2:0.

"Pošto sam prošle godine bio u Brazilu, znam iz iskustva koliko bi bilo dobro da igramo na Marakani. Važno je što je Engleska dobila priliku da igra u Brazilu i da osjeti tamošnju atmosferu", kazao je selektor Engleske Roj Hodžon.

Brazil će sljedeće godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu, a 2016. Rio de Žaneiro organizovaće Olimpijske igre.

Bonus video: