Brazilci sa Dona kreću na "zlatnu boginju"

Tradicija govori da će Brazil pobijediti Švajcarce jer je Svjetsko prvenstvo otvarao trijumfom u 16 od posljednjih 18 pokušaja
50 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar Brazil Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Nejmar Brazil Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2018. 09:00h

Došao je momenat i za brazilsku premijeru na Mundijalu u Rusiji - protivnik na startu je Švajcarska u Rostovu na Donu (20 časova), drugi favorit grupe D u kojoj su i Srbija i Kostarika.

"Karioke" imaju obavezu da se od početka nametnu kao najdominantnija ekipa (ulogu najvećeg favorita dijela sa Španijom i Njemačkom), a napadač Gabrijel Žezus upozorava da prvi meč, kakav god utisak ponudio, ne mora da znači ništa.

"U prvoj utakmici na Mundijalu je najvažniji rezultat. Igra je bitna, ali ovo je turnir na kojem može da bude i uspona i padova. Kada želite da idete do kraja i borite se za titulu ključno je da budete sve bolji kako takmičenje odmiče", rekao je napadač Mančester sitija.

Žezus i Nejmar, uz njih Filipe Kutinjo i Roberto Firmino ili Vilijan..., Brazil teško može da bude ofanzivniji.

"Svi pričaju o našem napadu, ali Brazil je tim. U ovoj ekipi jednaku ulogu imaju igrači koji daju golove i koji su zaduženi da zaustave rivala. Brazil je uvijek imao prave napadače, a ovu reprezentaciju krasi i to što je veoma organizovana. Imamo balans u igri", istakao je Žezus, debitant na mundijalima.

Tradicija govori da će Brazil pobijediti Švajcarce jer je Svjetsko prvenstvo otvarao trijumfom u 16 od posljednjih 18 pokušaja.

Posljednji put je na premijeri izgubio 1934. godine kada je bolja bila Španija rezultatom 3:1.

"Ne očekujte spektakularan Brazil, rano je za to. Vjerujem da je Švajcarska dovoljno ozbiljan i organizovan tim pred svojim golom, ali svakako ima kvalitet i da nam napravi probleme", kaže selektor Tite.

Paulinjo uvjerava da je ovo potpuno drugačiji Brazil od onog 2014. koji je doživio katastrofu.

"Mislim da smo period od četiri godine iskoristili kako treba. Bio sam dio ekipe 2014, i sada sam tu, tako da mogu da uporedim. Da, mnogo smo više tim nego što smo bili tada", jasan je vezista Barselone.

Švajcarska želi da pokvari planove favoritu na startu.

"Prva utakmica na Mundijalu je uvijek posebna i drago mi je što je igramo baš protiv velikana kakav je Brazil. Drugo je pitanje kolike su nam šanse, ali tokom priprema sam imao veoma motivisanu grupu momaka i to čini da budem optimista", rekao je selektor "sajdžija" Vladimir Petković i podvukao:

"Protiv Brazila bi svaki bod mogao da bude bonus. Nama su utakmice sa Srbijom i Kostarikom presudne za plasman u osminu finala", kaže rođeni Sarajlija.

Bonus video: