Brazilski dječak nova nada Arsenala - dva gola i asistencija Martinelija

Crnogorski reprezentativac Aleksandar Boljević igrao do 58. minuta u porazu u Londonu
3189 pregleda 0 komentar(a)
Dva gola i asistencija: Gabrijel Martineli, Foto: Reuters
Dva gola i asistencija: Gabrijel Martineli, Foto: Reuters

Kada je ljetos postao sportski direktor Arsenala, nekadašnji vezista „tobdžija” Edu je dao šest miliona funti za tek punoljetnog zemljaka Gabrijela Martinelija iz Ituana.

Čini se da je pogodio, da su navijači na „Emirejtsu” dobili novu nadu, jer je dječak rođen 2001. godine dao dva sjajna gola i asistirao Daniju Sebaljosu u ubjedljivoj pobjedi nad Standardom iz Liježa (4:0).

Martineli je u 13. minutu glavom odlično pogodio mrežu nakon centaršuta Kirana Tirnija, a tri minuta kasnije desnom nogom poslao loptu u ugao gola Belgijanaca.

Džozef Vilok je u 23. minutu povisio na 3:0, da bi u 57. Sebaljos samo gurnuo loptu u praznu mrežu nakon odlične asistencije Martinelija.

Odmah nakon gola za 4:0 iz igre je izašao crnogorski reprezentativac Aleksandar Boljević, kojeg je zamijenio iskusni Mehdi Karsela.

Sergej Milinković-Savić je golom i asistencijom Ćiru Imobileu donio preokret Laciju protiv Rena na „Olimpiku” (2:1), a noć je obilježila i nova nada holandskog fudbala, Donijel Malen.

Mladi napadač PSV-a je dva puta zatresao mrežu u pobjedi PSV-a na gostovanju Rozenborgu (4:1), pa ima 10 golova na kontu na posljednjih šest utakmica.

Rezultati 2. kola - grupa A

Sevilja - APOEL 1:0

U toku

Didelanž - Karabag 0:4

Grupa B

Lugano - Dinamo Kijev 0:0

Malme - Kopenhagen 1:1

Grupa C

Krasnodar - Hetafe 1:2

Trabzonspor - Bazel 2:2

Grupa D

Rozenborg - PSV 1:4

Sporting - LASK 2:1

Grupa E

Seltik - ĆFR Kluž 2:0

Lacio - Ren 2:1

Grupa F

Arsenal - Standard Lijež 4:0

Vitorija Gimaraeš - Ajntraht 0:1

Bonus video: