Brnović: Crna Gora treba da je ponosna na ove momke

"Mislim da je bilo puno više pozitivnih nego negativnih stvari u ovom meču, jer ako neko i bez Jovetića i Vučinića traži zamjerke poslije ovog meča, onda se ja ne razumijem u fudbal"
15 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2013. 22:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Varšava - Selektor reprezentacije Crne Gore Branko Brnović toliko je emotivno doživio tok i epilog predstave u Varšavi da po završetku meča nije mogao da se izjasni da li je ovo dobar remi ili ne.

"Ne znam, emocije su mi pomiješane. Neki periodi igre nisu bili onakvi kakvi sam želio ali imali smo dosta šansi na kraju možda možemo i da žalimo za tri boda".

Kada se malo pribrao, prisjetio se detalja prije i tokom utakmice, Brnović je izjavio:

"Ostali smo bez Jovetića, čime nam se postavka puno poremetila, a na početku utakmice i bez Vučinića. Osim njih, nismo imali još šest fudbalera i mislim da Crna Gora treba da bude ponosna na ove momke koji su i nakon toliko pehova izdržali da na još jednom gostovanju ostanu neporaženi. Mislim da je bilo puno više pozitivnih nego negativnih stvari u ovom meču, jer ako neko i bez Jovetića i Vučinića traži zamjerke poslije ovog meča, onda se ja ne razumijem u fudbal".

Brnović je nakon poraza od Ukrajine izjavio da će za plasman na Mundijal biti potrebno još sedam bodova, a nakon remija u Varšavi to znači da je u Londonu potrebna pobjeda. Brnović je poentirao:

"Ovo je scenario kakav sam zamišljao, nevjerovatno je lijep osjećaj za malu Crnu Goru kada se na Vembliju očekuje plasman na Mundijal. Daćemo sve od sebe. Tri puta smo remizirali sa njima, vrijeme je da neko pobijedi. Nadam se da ćemo to biti mi".

Analizirajući meč sa Poljacima, selektor je istakao da nije zadovoljan igrom samo u prvih 10 minuta oba poluvremena.

"Izdržali smo na početku, a onda postigli gol. Oni su nakon toga počeli da padaju i da nismo u narednih 10-ak minuta primili gol, bila bi drugačija utakmica. Ipak, jednom pogrešnom povratnom loptom, vrlo naivno dozvolili smo Poljacima da se vrate u igru", zaključio je Brnović.

Bonus video: