Brnović: Ispunili smo cilj, ne bi bilo dobro sa dva poraza dočekati kvalifikacije

"Igrali smo sigurno u odbrani, mnogo sigurnije nego protiv Slovačke, ali smo, s druge strane, imali više problema u organizaciji igre", kaže Brnović
62 pregleda 23 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2014. 20:01h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Hartberg - Selektor Branko Brnović bio je djelimično zadovoljan nakon meča - rezultatom jeste, ali je svjestan da je njegov tim u polju i sa loptom bio potpuno nemoćan.

"Cilj nam je bio da sačuvamo naš gol. Jer smo znali da ćemo teško stići do protivničkog. Igrali smo sigurno u odbrani, mnogo sigurnije nego protiv Slovačke, ali smo, s druge strane, imali više problema u organizaciji igre. Ipak, zadovoljan sam, jer ne bi bilo dobro u kvalifikacije ući sa dva poraza, bez obzira u kom sastavu igrali", kaže Brnović.

Koji je zaključak nakon dva posljednja testa pred takmičarski ciklus?

"Zaključak je da ima momaka koji mogu da pomognu reprezentaciji, ali i da mnogima nedostaje utakmica. Nije važno ako je neko član Fiorentine ili Tventea, ako nije na terenu. Bolje je da nađu klub u kome će igrati, ne mora da bude to klub tako zvučnog imena. Bolje za njih i za reprezentacij".

"U svakom slučaju, čestitke svim igračima koji su nastupali u ova dva meča, jer su pružili maksimum u ovom trenutku. Pitao sam ih prije utakmice da li neko nije spreman za utakmicu, nijedan nije želio da odustane, iako je jasno da su umorni i iscrpljeni", ističe Brnović.

Bonus video: