Brnović: Najsrećniji dan u životu

"Sada sam najsrećniji čovjek na planeti. Mislili su možda neki da sam lud nakon najava, ali sam vjerovao u ove momke, znao sam koliko vrijede", rekao je Brnović
0 komentar(a)
Brnović, Foto: Savo Prelević
Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2011. 22:42h

Sijao je od sreće, kako i ne bi - na debiju se proslavio i odveo Crnu Goru u baraž. Branko Brnović je postao junak...

"Danas sam najsrećniji čovjek na planeti. Mislili su možda neki da sam lud nakon najava, ali sam vjerovao u ove momke, znao sam koliko vrijede. U početku smo bili u grču, Englezi su brzo poveli. Međutim, dali smo gol na vrijeme, odlično odigrali do samog kraja. Isplatilo se u finišu, zaslužili smo ovo - rekao je Brnović.

Da li vas je „probudio” glas koji je rekao da je poveo Vels?

"Možda je dalo krila igračima, ja to nisam čuo, bio sam fokusiran samo na igru. Na igrače je sigurno uticalo pozitivno. To je važno, zaslužili su ovo, hvala im, učinili su me ponosnim i najsrećnijim čovjekom. Nikada nisam sumnjao u njih.

Da li ste očekivali da će Runi da dobije crveni karton?

"Čitao sam da je imao porodične probleme, mislio sam da neće ni da igra. I nije neko iznenađenje što je ovo uradio. Nikom nije lako u toj situaciji.

Crna Gora je u finišu igrala na sve ili ništa, Andrija Delibašić je bio pun pogodak.

"Shvatio sam da nema šta da se čeka, znali smo rezultat u Velsu, morali smo da napadnemo. Ispalo je sjajno,moglo je da bude i drugačije. Vučinić? Igrao je sa loptom malo slabije, ali nije bio loš, bio je u službi ekipe. Svime sam zadovoljan, i time što smo uradili ovo nekompletni bez Baše, Drinčića, Pavićevića... Samo velike ekipe to mogu".

Potom se vratio se na Vučinića.

"Pohvalite ga, očistio je kartone. Nemojte samo da ga kritikujete", rekao je kroz osmijeh selektor.

Zahvalio se svima - od predsjednika Dejana Savićevića na povjerenju, do bivšeg selektora, navijača...

"Hvala publici, čovjeku koji je vjerovao u mene Dejanu Savićeviću. Hvala i Kranjčaru, ovo je zajednički uspjeh svih nas", istakao je Brnović.

Za baraž nije imao želje...

"Ne možemo da biramo, ko god da dođe dovoljno je jak".

Bonus video: