Brnović: Najteža i najslađa pobjeda

"Jedna od najtežih pobjeda. Nije bilo lako gledati momke koji se bore, vidite da hoće, ali ne ide. Poslije isključenja bilo je još teže, ali zato su valjda ove tri boda i slađa", rekao je Brnović
0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2013. 22:50h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kišinjev - Selektor Crne Gore Branko Brnović opisao je tešku pobjedu u Moldaviji kao jednu od najslađih do sada.

"Jedna od najtežih pobjeda. Nije bilo lako gledati momke koji se bore, vidite da hoće, ali ne ide. Poslije isključenja bilo je još teže, ali zato su valjda ove tri boda i slađa", rekao je Brnović.

Crna Gora je pobjedom u Moldaviji sačuvala prvo mjesto u grupi H uoči velikog derbija protiv drugoplasirane Engleske u utorak pod Goricom.

"Više nego važna pobjeda, dobijena velikom mukom. Očekivali smo tešku utakmicu, možda nas je i teško vrijeme poremetilo, ali ne tražimo alibi. Izborili smo mnogo bitnu pobjedu koja će nam dati krila na utakmici protiv Engleske, da nismo pobijedili, bilo bi nam mnogo teže u utorak. Po informacijama koje imam iz crne Gore, tamo je ogromna euforija, kao da je finale Svjetskog prvenstva i drago mi je što će Podgorica i Crna Gora imati takav događaj. Neće nam biti lako, naročito bez Pekovića i Pavićevića, ali vjerujem da možemo da izborimo makar remi".

Brnović kaže da je vjerovao u pobjedu i nakon idsključenja Pekovića.

"Da nisam vjerovao u pobjedu, ne bih uvodio Vukčevića, već bih ubacio defanzivnog fudbalera. Nakon isključenja pokazali smo veliku upornost i veliki karakter. Moldavija je igrala dobro, ali kada vjerujete u pobjedu ovoliko koliko smo mi vjerovali, onda su tri boda zaslužena. Moldaviji želim da osvoji bodove u nekom drugom meču, možda već protiv Ukrajine u utorak".

Crna Gora i Engleska su na polovini kvalifikacija same na vrhu, daleko ispred Ukrajine i Poljske.

"Prije nekoliko dana sam prognozirao makar remi u Poljskoj, ako ne i pobjedu Ukrajine. U dobroj smo poziciji, ali ima još dosta da se igra".

Bonus video: