Brnović: Ne smijemo da očajavamo

"Dogodilo se ono čega sam se i plašio, da ćemo fizički pasti u drugom poluvremenu, jer imamo dosta nespremnih fudbalera", istakao je Brnović
16 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2013. 22:16h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Nakon poraza od Engleske i definitivnog kraja sna o plasmanu na Mundijalu, crnogorski selektor Branko Brnović je čestitao boljem rivalu.

"Englezi su bili bolji i spremniji od nas, zasluženo su pobijedili i zasluženo idu dalje. Dogodilo se ono čega sam se i plašio, da ćemo fizički pasti u drugom poluvremenu, jer imamo dosta nespremnih fudbalera. U drugom poluvremenu nismo mogli da pratimo engleski ritam", istakao je Brnović.

Selektor je naglasio da je razočaran što Crna Gora loše završava kvalifikacije u kojima je dugo bila prva, ali i da ne treba očajavati.

"Naravno da nisam srećan. Puno mi je žao, momci su tokom najvećeg dijela kvalifikacija, a dijelom i tokom večerašnjeg meča, pokazali da zaslužuju jedno od prva dva mjesta. Nažalost, premali fond fudbalera, te povrede i kartoni, uticali su da ne izdržimo do kraja protiv odličnih reprezentacija kakve su Engleska i Ukrajina", kazao je Brnović, napomenuvši da bi se na "Vembliju" igrala drugačija utakmica da je Crna Gora bila kompletna.

"Ne znam da li bismo pobijedili ili ne, ali bi sigurno bila drugačija utakmica. Mislim da je i ovaj rezultat previsok, tri gola smo primili direktno iz naših grešaka, nakon što smo izgubili loptu, bez obzira na to što je nakon 2:0 Engleska imala stvarno dosta šansi. Taunsend i sva četvorica engleskih fudbalera u napadu, čak i dva beka, bili su prebrzi da bi ih naši fudbaleri ispratili".

Brnović je pozvao svoje izabranike da savladaju Moldaviju i završe kvalifikacije na 3. mjestu.

Napomenuo je i da je to razlog što je zamijenio Stevana Jovetića u finišu meča.

"Ja i fudbaleri, na čelu sa Savezom, zacrtali smo prije kvalifikacija borbu za jednu od prve dvije pozicije kao cilj. U jednom dijelu smo istrajali u toj borbi, ali zbog malog fonda fudbalera nismo uspjeli do kraja. Želim sada da pobijedimo Moldaviju, zapravo siguran sam da ćemo je savladati i završiti kvalifikacije kao treći, a onda se okrenuti narednom ciklusu. Imaćemo šansu, jer će više reprezentacija ići na Evropsko prvenstvo".

Sa njim ili bez njega, Brnović nije odgovorio...

"Da sačekam meč sa Moldavijom, pa ćemo pričati o tome".

Bonus video: