Brnović pozvao i Branka Boškovića

Bošković je posljednji meč za crnogorsku reprezentaciju odigrao oktobra prošle godine protiv Engleske na "Vembliju"
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2011. 12:53h

Crna Gora živi san o plasmanu na Evropsko prvenstvo, nekoliko hiljada navijača uveliko se sprema za odlazak u Prag (gdje se 11. novembra igra prvi meč baraža), a od danas je poznato i sa kojim snagama će “sokoli” pokušati da prelete Češku.

U predstojećem dvomeču selektor Branko Brnović računa i na svog imenjaka Branka Boškovića, koji je posljednji put dres “sokola” nosio prije nešto više od godinu u meču sa Engleskom na “Vembliju”.

Bošković je u aprilu ove godine teško povrijedio ligamente koljena zbog čega je pauzirao više od šest mjeseci. Prethodnog mjeseca počeo je da trenira, ali još nije odigrao meč za svoj DC junajted. On je pozvan umjesto ofanzivnog veziste Olimpijakosa Petra Grbića, što je i jedina promjena na spisku u odnosu na posljednje kvalifikacione okršaje sa Engleskom i Švajcarskom.

"Bošković je počeo da trenira sa svojom ekipom, on nam je potreban. I ukoliko ne bude mogao da igra, on je zamjenik kapitena i dobar je za ambijent i atmosferu. Želim da ga vratim u reprezentaciju, jer smo ga pomalo zaboravili" kazao je selektor Brnović.

Logično i da su prve analize rivala već napravljene...

"Vidjeli smo dosta toga, igra Češke zavisi od Rosickog, a kada se on zatvori nemaju prave ideje. Dobro su organizovani, uvjek imaju sedam ili osam igrača koji su iza lopte i veoma je teško igrati na kontru protiv njih. Vjerujem da ćemo dosta stvari koje smo uvidjeli uspjeti da iskoristimo" rekao je Brnović.

Desetak dana prije prvog meča sa Česima pojavio se i prvi mogući problem za selektora - defanzivac Lila Marko Baša povrijedio je rame na meču protiv Valensijena. Prema informacijama iz Francuske ne bi se, ipak, reklo da je povreda ozbiljnije prirode.

Tamošnji mediji navode da postoje šanse da Baša zaigra već u srijedu protiv Intera u Ligi šampiona...

"Pokušavali smo da stupimo u kontakt sa njim, isključen mu je telefon, tako da još ne znamo koliko je povreda ozbiljna. Nadam se, međutim, da ćemo na okupljanju moći da računamo na sve fudbalere. I Džudović je imao povredu koljena, ali biće spreman" dodao je Brnović.

Selektor našeg tima svojevremeno je kao reprezentativac bivše, zajedničke države bio uspješan u Pragu... SR Jugoslavija je tada savladala Češku sa 2:1 (u Beogradu je bilo 1:0 za domaćina).

"Ovo je nešto sasvim drugo, ali bio bih zadovoljan sa pobjedom od 2:1. Vjerujem da možemo da iskoristimo šansu koja se ukazala. Šanse su 50:50 odsto, a prednost je što imamo igrače kakvi su Vučinić i Jovetić, kao i što revanš igramo pred svojim navijačima. Teško je igrati dva meča u samo četiri dana, ali nadam se da možemo da napravimo dobar rezultat i na njihovom terenu. Nećemo kalkulisati sa igračima koji imaju kartone, a ukoliko neko od njih dobije karton u Pragu, ima ko da ga zamijeni" rekao je Brnović.

Selektor je zaključio priču u pozitivnom tonu, ne opterećuje ga što je naša selekcija u posljednja dva kvalifikaciona okršaja primila po dva pogotka. “Sokoli” su, istina” u Bazelu igrali sa kombinovanim timom...

"Primali smo više golova, ali i postizali više. Ne volim da gubim ni prijateljske mečeve, iskreno poraz u Švajcarskoj mi je teško pao. Kada svi budemo na okupu nećemo lako primati golove. Nadam se i da će golman Božović opet biti onaj stari, a branio je i za svoj klub na jednoj utakmici" zaključio je Brnović, koji je otkrio i ko će biti treći golman...

"Ukoliko Todorović ne budem spreman, imamo Velimirovića, koji će biti tu sa mladom reprezentacijom!"

Naša reprezentacija se okuplja 6. novembra.

Volkovu neka je srećno sa Srbijom

Nesuđeni crnogorski reprezentativac Vladimir Volkov posljednjih dana i sedmica bio je u centru pažnje fudbalske javnosti u Podgorici i Beogradu. Iako je Volkov prvo zvanično dogovorio i objelodanio da će igrati za našu reprezentaciju, bek Partizana se predomislio i bukvalno preko noći promijenio odluku...

Na kraju i objavio: “Igraću za Srbiju!” Prema nezvaničnim verzijama, 25-godišnji fudbaler je nakon pritisaka iz Fudbalskog saveza Srbije, ali i iz svog kluba, bio primoran da pogazi riječ koju je dao predsjedniku našeg Saveza Dejanu Savićeviću, te selektoru Brnoviću i njegovom pomoćniku Savu Miloševiću.

"Nijesmo željeli da ukrademo Volkova, on je pristao da igra za našu reprezentaciju, bio je oduševljen time. Nakon toga, vjerovatno je bilo pritisaka na njega da promijeni odluku. On je odlučio da igra za Srbiju, želimo mu puno sreće. Nadam se da će biti standardan, kako oni kažu, u šta ja sumnjam" kazao je Brnović.

A selektor je konferenciju za medije počeo upravo uz komentar o ”slučaju Volkov”, koju je objavio jedan srbijanski sportski list...

"Znate da sam uvijek dostupan medijima, i kada ručam i večeram... Jedan novinar je dobio odgovor da ću na temu Volkova sve što imam saopštiti na konferenciji za novinare, jer je takav bio plan. On je, međutim, iskoristio privatnu priču koju sam imao sa njim o “slučaju Volkov”. Sa njim i tom novinom završio sam svaku saradnju" kazao je Brnović.

Golmani

Mladen Božović (Videoton)

Srđan Blažić (Panetolikos)

Odbrana

Marko Baša (Lil)

Milan Jovanović (Spartak Naljčik)

Stefan Savić (Mančester siti)

Radoslav Batak (Mogren)

Savo Pavićević (Makabi Tel-Aviv)

Miodrag Džudović (Spartak Naljčik)

Luka Pejović (Jagielonia)

Sredina

Elsad Zverotić (Jang Bojs)

Milorad Peković (Grojter Firt)

Mitar Novaković (Amkar)

Vladimir Božović (Rapid Bukurešt)

Mladen Kašćelan (LSK Lođ)

Nikola Drinčić (Krasnodar)

Marko Ćetković (Jagielonija)

Simon Vukčević (Blekburn)

Branko Bošković (DC junajted)

Napad

Mirko Vučinić (Juventus)

Radomir Đalović (Amkar)

Andrija Delibašić (Rajo Valjekano)

Stevan Jovetić (Fiorentina)

Dejan Damjanović (Seul)

Fatos Bećiraj (Dinamo Zagreb)

Bonus video: