Brnović: Presudili sreća i Čeh

"Žao mi je što ne idemo na Evropsko prvenstvo, ali sam zadovoljan onim što su moji igrači pokazali", kazao je Brnović na konferenciji za novinare nakon meča.
87 pregleda 0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2011. 23:10h

Selektor Branko Brnović je nakon meča žalio za propuštenim prilikama. Istorijska šansa da Crna Gora ode na Evropsko prvenstvo je otišla i to na grub način, jer Česi za 180 minuta nisu nikog impresionirali...

"Razočaran sam rezultatom, ali i ponosan na igrače. Nismo slabiji tim od Češke, falilo je sreće, mislim da je to u revanšu presudilo. Žao mi je što ne idemo na Evropsko prvenstvo, ali sam zadovoljan onim što su moji igrači pokazali", kazao je Brnović na konferenciji za novinare nakon meča.

Šta je presudilo u ovom dvomeču u korist Češke?

"Sreća i fantastični Petr Čeh. U ovoj utakmici smo stvorili makar pet velikih šansi, falio je samo gol, pa da se sve otvori. Nije nam se dalo".

Da li biste sada uradili nešto drugačije?

"Pred revanš ne bih ništa. Možda bi bilo nekih promjena u prvom meču, na primjer, da sam znao za kartone Pekovića. Ali, sada je to najmanje bitno. Čestitam Česima na prolazu, iako nismo bili slabiji tim".

Jeste li čuli nezadovoljstvo sa južne tribine nakon utakmice?

"Čuo sam. Poslije meča sa Engleskom je bilo zadovoljstvo, sada je nezadovoljstvo. Tako je to u fudbalu. Ko zna, možda sam i zaslužio".

Brnović je i napravio paralelu između dva poluvremena - Crna Gora je u prvom bila blijeda, ali je u nastavku sve karte bacila na napad.

"Krenuli smo pomalo oprezno, nismo željeli da brzo primimo gol. Plan je bio da polako podižemo odbranu. U nastavku smo djelovali jako dobro, imali i šanse, ali nismo dali toliko željeni pogodak".

Na pitanje da li misli da je stvorena prevelika euforija pred baraž, Brnović je odgovorio:

"Ja sam takav, po prirodi sam optimista. Znam kakvu ekipu imam i koliko ona može, potencijal je tu..."

Brnoviću je zasmetalo pitanje novinara „Vijesti” da li se sada, nakon baraža, otvara pitanje selektora.

"Mogli ste to da me pitate drugi put, ne sada, poslije ovakve utakmice. Uostalom, to je pitanje za predsjednika", zaključio je Brnović.

Bonus video: