Brnović: Razočaran sam, ali ni bod nije loš

"U drugom smo imali problema, uglavnom s umorom, dosta igrača se žalilo, a onda je mnogo poremetilo i isključenje Sava Pavićevića", rekao je Brnović...
30 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 22:40h

Crna Gora može i mora da pokaže više u nastavku kvalifikacija - reakcija je selektora Branka Brnovića nakon remija na startu protiv Poljske.

"Razočaran sam rezultatom, to je prvi utisak, iako je na kraju i ovaj bod dobar ako se ima u vidu da smo se bili previše otvorili u drugom dijelu drugog poluvremena. Realno, mogli smo i da izgubimo. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, dali dva gola, a u drugom smo neshvatljivo pali. Potom smo imali veliku šansu Jovetića, onda i crveni karton..."počeo je Brnović.

Da li se ekipa previše istrošila u prvom poluvremenu?

"Primili smo rano gol i morali smo da krenemo, reagovali smo veoma dobro i prvim poluvremenom sam prezadovoljan. U drugom smo imali problema, uglavnom s umorom, dosta igrača se žalilo, a onda je mnogo poremetilo i isključenje Sava Pavićevića".

Šta se desilo s Pavićevićem?

"Isprovociralo ga je to što mu je dosuđen faul koji mislim da nije bio. Nije to smjelo da mu se desi, faul je bio na 40 metara, ali takve stvari se dešavaju".

Sada je pitanje kako dalje u kvalifikacijama nakon startnog kiksa.

"Govorio sam da je Poljska jako dobra ekipa, ali se u javnosti stekla slika da ćemo s njima lako, da možemo da im damo tri ili četiri gola. Vjerovatno su se sada svi uživo uvjerili i kakav je napadač Levandovski... Nismo pobijedili, ali nije smak svijeta, idemo dalje. Mislim da je Poljska bolja ekipa od Ukrajine i mogu da kažem da ćemo u Ukrajini igrati na trijumf", jasan je Brnović, koji je i objasnio da nije imao izbora kod izmjena.

"Pola ekipe se žalilo na umor, povrede... Nikola Drinčić je i na poluvremenu rekao da ne može, ali je stisnuo zube, jer je znao da je potreban. Problem ima i Milan Jovanović, Vladimir Volkov se žalio na povredu.

Da li je u finišu trebalo da uđe još jedan napadač, a ne Džudović?

"Morao sam da mislim da prostor koji ostavljamo pozadi. Znate da uvijek želim da napadamo, ali stanje igrača na terenu je bilo loše i nisam imao izbora, izmjene su morale da budu onakve".

Je li Vas ovaj startni meč pomalo podsjetio na duel u prvim kvalifikacijama protiv Bugarske, s obzirom na to da smo opet primili dva naivna gola?

"Od kad sam selektor praktično smo svaki gol primili nakon greške, naivno... Potrudićemo se da ove kvalifikacije odradimo drugačije nego one prve kada smo u prvom meču remizirali s Bugarima".

Brnović je potom upitan "gdje je nestala ona disciplina iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo".

"Ne znam na šta mislite. Sjetite se da smo i u tim kvalifikacijama u meču s Velsom dali gol iz jedine šanse za 90 minuta, a da smo „preživjeli” četiri zicera rivala. O tome niko ne priča", istakao je Brnović.

Fornalik: Mogli smo i da pobijedimo

Poljaci su ispunili cilj - nisu izgubili u Podgorici, ali selektor Valdemar Fornalik nije bio oduševljen bodom.

"Ovo je remi koji je bitan i nisam nezadovoljan, ali smo mogli i da pobijedimo. Imali smo šansi za trijumf - počeo je selektor Poljske.

Fornalik za povratak Crne Gore u meč krivi prekid zbog bacanja petardi koji je smetao golmanu Pžemislavu Titonu.

"Počeli smo dobro meč, dali rano gol, a onda se dogodio incident s golmanom koji je odgovarao protivniku. Takođe, prvi pogodak smo primili u momentu kada je naš igrao ležao povrijeđen na terenu, trebalo je da se izbaci lopta", kazao je Fornalik, a onda nastavio u kritičkom tonu.

"Šteta za Fudbalski savez Crne Gore zbog svih onih incidenata, letjele su stolice, petarde... Vjerovatno sada slijedi neka kazna", izustio je Fornalik i prokomentarisao isključenje Ludovika Obranijaka.

"Crnogorske igrače ne bih da komentarišem. Moj fudbaler nije smio onako da reaguje".

Bonus video: