Brnović: Šanse su podjednake, ali imamo dobru priliku

Moramo da budemo realni da su povlašteni timovi favoriti, ali mislim da su šanse podjednake, rekao je Brnović
0 komentar(a)
brnović, Foto: Savo Prelević
brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2011. 12:24h

U prvoj reakciji iz Krakova, selektor Crne Gore Branko Brnović istakao je da Crna Gora ima dobru šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo nakon što je žrijeb dodijelio Češku za protivnika u baražu.

"Moramo da budemo realni da su povlašteni timovi favoriti, ali mislim da su šanse podjednake. Našu prednost vidim u tome što ćemo revanš igrati na domaćem terenu. Kao i uvijek, optimista sam, imamo dobru priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", kazao je Brnović.

Selekcije iz takozvanog Istočnog bloka igraju neatraktivan fudbal i uvijek su bile neugodne za timove sa ovih prostora, ali Češku je trenutno zadesila smjena generacija i definitivno da to više nije ni sjenka ekipe koja je 1996. igrala finale Evropskog prvenstva, a 2004. polufinale.

"Teško je sigurno, zbog toga sam ja i želio Republiku Irsku, jer je to ekipa koju dobro poznajemo i koja je atraktivnija. Češka je ekipa protiv koje možemo da igramo, nema dileme. Upoznaćemo ih dobro, snimićemo ih", dodao je Brnović.

Po crnogorskom selektoru, Crna Gora ima bolje individualce od Češke, ali ne igraju imena, nego tim.

"Kada neku ekipu ne poznaješ dobro, mnogi pomisle da će biti lako. Ali, Česi su jaki, njihova škola je jaka. Mnogo puta ponavljam da gledam samo moj tim, u koji imam povjerenje. Imamo poznatija imena u timu, ali imena ne igraju fudbal. Igrači će morati da pokažu želju i mentalnu snagu kao protiv Engleske. U tom slučaju, ne bi trebalo da bude problema", zaključio je Brnović.

Bonus video: