Brnović vraća Simona, Savić sjutra na pregledima

Brnović bi takođe premijerno mogao da pozove vezistu kiparskog AEK-a, bivšeg vezistu Zete Vladimira Boljevića, za kojeg je prošlog mjeseca kazao da prati njegove igre.
72 pregleda 10 komentar(a)
Simon_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Simon_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Ažurirano: 28.09.2014. 21:32h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović saopštiće sjutra spisak fudbalera za kvalifikacione utakmice sa Lihtenštajnom 9. oktobra u Vaduzu i Austrijom četiri dana kasnije na legendarnom stadionu "Ernts Hapel" u Beču.

Ne bi trebalo da bude iznenađenja na spisku, Brnović će se najvjerovatnije osloniti na grupu fudbalera koja je počela ovaj ciklus i prošlog mjeseca savladala Moldaviju pod Goricom sa 2:0.

Novina bi trebalo da bude povratak Simona Vukčevića, kojeg tačno godinu nije bilo u reprezentaciji, ali je u međuvremenu postao standardan u klubu (grčki Levadijakos), čak je počeo da asistira i postiže golove. Brnović bi takođe premijerno mogao da pozove vezistu kiparskog AEK-a, bivšeg vezistu Zete Vladimira Boljevića, za kojeg je prošlog mjeseca kazao da prati njegove igre.

Situacija sa fudbalerima koji konkurišu za reprezentaciju povoljnija je nego prošlog mjeseca, jer su se najvažniji igrači, poput Baše i Jovetića, oporavili od povreda (Jo-Jo bi trebalo da igra u utorak protiv Rome u LŠ), dok su drugi počeli da igraju u svojim klubovima. To se prije svih odnosi na dva Božovića - golmana Mladena, koji je već branio tri meča u dresu ruskog drugoligaša Himika, kao i Vladimira, koji je odigrao nekoliko mečeva za ruskog premijerligaša Mordaviju. Najveći je problem, i dalje, što važnog veznog fudbalera Elsada Zverotića (još važnijeg od kada je Drinčić napustio reprezentaciju) nema ni na klupi u Fulamu.

Potencijalni problem mogla bi da bude i povreda Stefana Savića, koji je juče na gostovanju Fiorentine u Torinu napustio teren u 92. minutu, lica oblivenog krvlju, nakon što ga je protivnički fudbaler bukvalno sa pola metra pogodio loptom u glavu. Današnji pregledi pokazaće da li je Savić slomio nos, kao što je bio slučaj na kraju prošle sezone, u maju, kada je defanzivac "viole" preskočio prijateljske mečeve reprezentacije protiv Slovačke i Irana.

Kako god, ima i vremena da se Savić oporavi, do utakmice u Lihtenštajnu je još 10 dana, a u međuvremenu će se igrati još jedno kolo u svim evropskim ligama.

Bonus video: