Budućnost bez municije, Sutjeska opet neporažena pod Goricom

4 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.02.2016. 21:03h

Budućnost nije iskoristila kikseve Mladosti i Rudara, nije uspjela da smanji razliku za vodećim tandemom i najavi da bi mogla da se uključi u borbu za titulu.

Poslije pet vezanih pobjeda pod Goricom, “plavi” su igrali bez golova sa Sutjeskom, u još jednom “tipičnom” crnogorskom derbiju – igrački siromašnom, bez mnogo uzbuđenja i slabog tempa.

Na debiju napadačkog tandema Burzanović – Đalović, malo toga u napadu pokazala je Budućnost na proljećnjoj premijeri, stvorila tek dvije šanse pred golom rivala, obje je zaustavio sigurni golman Ličina.

Sutjeska čvrsta, borbena i dovoljno organizovana da zaustavi prilično blijedog domaćina i četvrti put zaredom neporažena napustila stadion pod Goricom. Posljednju pobjedu nad Sutjeskom na domaćem terenu, Budućnost je ostvarila još u oktobru 2012. godine.

“Ispunili smo očekivanja, zadovoljni smo bodom, iako smo pokušali da pobijedimo. Odigrali smo borbenu utakmicu, momci su dali sve od sebe, a na meni je da utičem na njih da ispravimo ono što nije bilo dobro”, kazao je trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

Budućnost je u prvom poluvremenu bila za nijansu dominantija, ali mnogo grešaka u organizaciji napada napravili su domaći igrači.

Opasni su bili po lijevoj strani, gdje su Pejaković i Radunović stvarali dosta problema čuvarima.

Upravo je bek Radunović stvorio i jedinu šansa u prvom dijelu. Nakon njegovog centaršuta, lopta preletjela kroz šesnaesterac do suprotne strane, gdje je Raspopović dobro izgradio poziciju, ali je tukao pravo u Ličinu sa sedam-osam metara.

“To je bila šansa koja je mogla da okrene tok meča. Kasnije nam je falio završni pas, a osjetio se i pritisak javnosti, koja je pred meč potencirala priče da smo odradili dobar prelazni rok i napravili najjaču ekipu”, rekao je trener Budućnosti Miodrag Vukotić.

Sutjeska očekivano čvrsta na sredini, ali odsječena u napadu, Zarubica i Kordić nezapaženi i bez pravih lopti.

Ne čudi, s toga, što je jedini šut ka golu domaćih uputio vezista Vuković, čiji je udarac sa ivice šesnaesterca zaustavio Ljuljanović.

Sutjeska je u nastavku potpuno zaustavila inicijativu Budućnosti i do sredine drugog dijela kontrolisala igru, s tim da je jedna greška štopera Šofranca mogla skupo da košta goste. Ćuković je, međutim, klizećim startom spriječio da Burzanovićev pas lansira Đalovića jedan na jedan sa golmanom.

Na drugoj strani, raspoloženi Vuković kreirao je najbolju priliku za Nikšićane u 63. minutu. Prošao je po desnoj strani, centrirao ka visokom Kordiću, koji je gađao suprotni ugao, a Tomković izbacio u korner.

Odmah nakon toga Vukotić je promijenio napadački tandem, umjesto Burzanovića ušao je Mirosavljev, pa je Budućnost sa dva klasična centarfora pokušala da dođe do gola.

Najbliža je bila u 72. minutu, kada je Đalović odlično tukao glavom, nakon kornera Radunovića, a Ličina vrhovima prstiju odbio loptu do prečke.

Na terenu se, međutim, malo toga promijenilo, Budućnost iz igre nije uspjela da probije odbranu gostiju, koji su mogli da igraju i mirnije, jer je remi pod Goricom za njih bio potpuno prihvatljiv ishod.

Bez previše problema, Nikšićani su sačuvali “nulu” i spriječio najvećeg rivala da smanji zaostatak za vodećim tandemom.

“Željeli smo pobjedu, ali nismo bili dovoljno dobri da dođemo do tri boda. Šteta što nismo smanjili zaostatak za vodećim ekipama, ali ima još bodova u igri i ne odustajemo od borbe za titulu”, rekao je Vukotić.

Budućnost – Sutjeska 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.000. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Žuti kartoni: Kordić, Nikolić, Vuković (Sutjeska).

Budućnost: Ljuljanović, Raspopović, Vukčević, Tomković, Radunović, Raičković (57. Ilinčić), Hočko, Vušurović (77. Seratlić), Pejaković, I. Burzanović (67. Mirosavljev), Đalović.

Sutjeska: Ličina, Radulović, Šofranac, Ćuković, Stijepović, Stefanović, Vuković, Nikolić, Milovac (46. Grbović), Zarubica (79. Lončar), Kordić (90. Karadžić).

Bonus video: