Budućnost dobila nadu, Mladost opomenu pred revanš u Kupu

„Ima ova ekipa karakter, mislim da je ovo najbolja utakmica od kada sam u Budućnosti. Potrebno je samo da vežu dvije-tri dobre utakmice, rezultatski uspješne i sve će doći na svoje mjesto“, kazao je trener Budućnosti Vladimir Vermezović
89 pregleda 0 komentar(a)
budućnost mladost, Foto: Filip Roganović
budućnost mladost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.04.2018. 20:33h

Budućnost je na Starom aerodromu dobila nadu da sezona u kojoj nije bila ni ozbiljan rival za titulu, ipak, neće biti potpuni fijasko, dok je Mladost dobila opomenu da pobjeda pod Goricom ne znači da je finalista Kupa odlučen – u uvertiri za 2. maj, kada će na istom mjestu odigrati drugi meč polufinala, gradski rivali igrali su 1:1.

Iako je jurila zaostatak i bila u nokdaunu, i rezultatskom i psihičkom, Budućnost je pokazala reakciju i karakter, posebno u drugom poluvremenu, u kome je bila hrabrija, organizovanija i opasnija ekipa.

„Ima ova ekipa karakter, mislim da je ovo najbolja utakmica od kada sam u Budućnosti. Potrebno je samo da vežu dvije-tri dobre utakmice, rezultatski uspješne i sve će doći na svoje mjesto“, kazao je trener Budućnosti Vladimir Vermezović.

„Budućnost je bila bolja“, priznao je Aleksandar Miljenović, trener Mladosti.

„Osvojili smo važan bod, a što se tiče Kupa rekao sam i nakon prvog meča da ništa nije gotovo. To se vidjelo i danas“.

U otvorenoj igri od starta, Mladost se bolje snašla, imala dvije lijepe šanse preko Adrovića, kontrolu na sredini terena.

Povela je u trenucima kada je Budućnost uspostavila ravnotežu, i to iz prekida u 33. minutu. Korner Novovića, Mijatović je iz gužve odbio loptu na desetak metara, a Miličković pogodio donji lijevi ugao.

Vermezović je stao pored klupe, bez riječi ohrabrenja prema svojim izabranicima.

„Plavi“ su, ipak, reagovali, Đurišić mlako šutirao sa 14-15 metara, prije nego što je Damjanović promašio zicer nad zicerima. Nakon kornera sa svega metar-dva je poslao loptu umjesto u gol – paralelno sa golom.

Budućnost je u drugom poluvremenu promijenila formaciju sa 3-5-2 u 4-4-2, pokušala da dobije probojnost po stranama, sa Igumanovićem i Đurišićem, dobila i igrača više u veznom redu i počela da dominira.

Iz takvog odnosa snaga stiglo je zasluženo izjednačenje, koje je donio rezervista Sekulić, nakon dobre akcije sa Nikačem i Igumanovićem. Izašao je sam ispred Ljuljanovića i preciznim udarcem poslao loptu u donji lijevi ugao.

Gosti su željeli pobjedu, zbog samopouzdanja, imali nekoliko interesantnih situacija, pred golom rivala, da bi u posljednjem minutu umalo bili kažnjeni.

Srećom po njih, iz drugog plana se ubacio Nikolić, a ne igrač ofanzivnijih karakteristika, pa je šut zadnjeg veznog Mladosti bio suviše slab za Mijatovića.

Mladost – Budućnost 1:1

Stadion Mladosti. Gledalaca: 700. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Strijelci: Miličković u 33. za Mladost, Sekulić u 66. za Budućnost. Žuti kartoni: Bakić, Sekulić (Budućnost).

Mladost: Ljuljanović – Roganović, Cicmil, Radulović, Novović – Nikolić, Pavlović – Petrović (57. Mendi), Miličković, Ćetković (90. Vukićević) – Adrović (66. Ratković).

Budućnost: Mijatović – Milić (46. Igumanović) , Adžić, Damjanović – Tučević, Mirković, Đurišić, Milić, Vlaisavljević (73. Camaj), Grbić (63. Sekulić) – Nikač.

Bonus video: