Budućnost i Čelik priželjkuju trofej

Budućnost je bez trofeja Kupa Crne Gore od sticanja nezavisnosti, dok je Čelik jedini trofej osvojio prošle godine. Meč se igra u srijedu pod Goricom u 20.30 časova
62 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost-Čelik, Foto: Vesko Belojević
Budućnost-Čelik, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.05.2013. 12:48h

Fudbaleri Budućnosti i Čelika uradiće sve da u srijedu pobjede i osvoje Kup Crne Gore, poručili su treneri dva tima Radislav Dragićević i Slavoljub Bubanja.

Budućnost i Čelik odigraće u srijedu u 20.30 časova finalnu utakmicu Kupa Crne Gore.

Trener Čelika Slavoljub Bubanja smatra da je prednost Budućnosti domaći teren.

"Budućnost ima prednost u finalu, a to je domaći teren. Prednost je i to što ne mogu iznenaditi kolegu na klupi Budućnosti, jer stalno igramo u istom ritmu i sa istom ekipom. Sa druge strane, on može da iznenadi mene, jer može da bira, da li da igra sa iskusnijom ili nešto mlađom postavom. Mi imamo obavezu da pokušamo da odbranimo trofej", rekao je Bubanja.

On je kazao da je njegov tim pobjedom protiv Sutjeske praktično obezbijedio nastup na evropskoj sceni i da će finale igrati mnogo lakše sa psihološke strane.

"Siguran sam da će moji igrači izginuti na terenu da osvoje trofej", rekao je Bubanja, koji u finalu neće moći da računa na na Rodoljuba Marjanovića i Darka Bulatovića.

Trener Budućnosti Radisav Dragićević smatra da je podgorički tim napravio dobar rezultat ove sezone.

"Dobro smo radili, stiglo je vrijeme da to konkreizujemo osvajanjem trofeja. Očekuje nas teška utakmica, jer je Čelik uz Rudar najkvalitenija i najiskusnija ekipa u ligi", rekao je Dragićević.

On je kazao da u finalu neće moći da računa na Radivoja Golubovića i Adnana Orahovca, kao i Jasmina Agovića koji ima zdrastvenih problema.

"Čelik ima već jedno finale iza sebe i to je iskustvo više. Ne smijemo da zenemarimo ni polet i želju za dokazivanjem naših mladih igrača", rekao je Dragićević.

Budućnost je bez trofeja Kupa Crne Gore od sticanja nezavisnosti, dok je Čelik jedini trofej osvojio prošle godine.

Banović: Budućnost je favorit u Podgorici, ali daćemo maksimum

Prema riječima Zorana Banovića, golmana Čelika, "metalurzi" dolaze u Podgoricu da odbrane trofej.

"Neće biti lako, jer Budućnost i Čelik žele da trofejom Kupa vade sezonu. Neće nas zavarati lošija igra Budućnosti, daćemo maksimum za pobjedu", rekao je Banović.

On je ulogu favorita prepustio podgoričkom timu jer će igrati pred svojom publikom.

Bonus video: