Budućnost i Mladost podijelili bodove

"Plavi" žale jer su kod vođstva od 1:0 promašili zicer u 87. minutu, a gosti zato što su u 91. minutu mogli da naprave podvig pod Goricom
12 komentar(a)
Budućnost - Mladost, Foto: Luka Zeković
Budućnost - Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.08.2013. 18:31h

Budućnost i Mladost su remizirali - na kraju oba tima mogu da budu zadovoljna bodom, ali istovremeno i da žale što nisu osvojila sva tri.

"Plavi" jer su kod vođstva od 1:0 promašili zicer u 87. minutu, a gosti zato što su u 91. minutu mogli da naprave podvig pod Goricom.

Kako god, po viđenom remi je svakako najrealniji ishod podgoričkog derbija, s tim da je utisak da je sve moglo da bude drugačije da sudija Nikola Dabanović nije poništio gol Darka Nikača u 17. minutu za 2:0.

Dosuđeno je igranje rukom, ali je ostala dilema da li je Dabanović nakon signalizacije pomoćnika bio u pravu.

"Ne bih komentarisao suđenje, ali ne bi bilo dobro ako je sudija pogriješio. Ne zato što je to uradio namjerno, već zato što bi mi bilo žao mojih igrača koji su dali sve za pobjedu", rekao je trener Budućnosti Nenad Vukčević.

Budućnost je sedam minuta prije sporne situacije povela, i to na spektakularan način - evrogolom kapitena Nikole Vukčevića koji je projektilom sa preko 25 metara od prečke matirao nemoćnog Marčelju.

Prethodno je Božović izgubio loptu na sredini terena, a Nikač odlično povukao kontranapad i otvorio prostor Vukčeviću.

U prvih 25 minuta igre je izgledalo da aktuelni osvajač Kupa ima i snagu više od rivala, a onda je golmanu Agoviću zaprijetio Stefan Mugoša, koji je prije nekoliko dana baš iz Budućnosti otišao u Mladost.

Nakon njega, probao je i Mitrović poslije kornera, onda i Božović iz slobodnog udarca, ali je domaćin prilično sigurno čuvao gol...

Drugo poluvrijeme je od prvog trenutka pripalo sastavu Nikole Rakojevića, iako prikazana igra nije "mirisala" na izjednačenje.

Budućnost je, s druge strane, odjednom stala, očigledno je ostala bez vazduha, pa su „romantičari” polako kretali na sve ili ništa. I ta igra se isplatila u finišu - Radulović je izveo aut, debitant Batioha prebacio loptu glavom do Mugoše koji je poluvolejom iz okreta donio izjednačenje.

Samo minut prije toga na drugoj strani je trebalo da se riješi meč, ali je Marčelja krajnjim naporom zaustavio ne baš dobar šut Kažića.

"Više od 60 minuta smo igrali dobro taktički i tehnički, a onda nas je savladao umor. Mladost je promijenila taktiku, morali smo se da se branimo od dugih lopti, a tu su oni mnogo jači od nas jer imaju visoke napadače. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, jer je ovo mlada ekipa, a neki igrači prvi put igraju Prvu ligu", dodao je Vukčević.

A, šansu svih šansi na utakmici prokockao je napadač Mladosti Batioha u prvom minutu sudijske nadoknade nakon što je Knežević oteo loptu Raspopoviću blizu korner zastavice, asistirao Ekvadorcu koji je sa sedam-osam metara očajno šutirao pored gola.

"Zadovoljan sam bodom. Obično se poslije ovakvog rezultata kaže da je remi pravedan, ali vidjeli ste da su na kraju oba tima mogla do pobjede. Mislim da smo opet pokazali kvalitet, iako smo ovu promijenjenu ekipu uigravali svega pola sata na posljednjem treningu. Takođe, Budućnost je odigrala dobro, dokazala da i ove godine može da bude kandidat za vrh, nije nam dala da uradimo ono što smo zamislili. Kasnije smo rizikovali, igrali sa tri igrača u odbrani i trojicom napadača i taj rizik se isplatio", istakao je Rakojević.

BUDUĆNOST - MLADOST 1:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Strijelci: Nikola Vukčević u 10. za Budućnost, Mugoša u 88. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Hočko, Raspopović (Budućnost), Takaja, Radulović (Mladost).

Budućnost (4-2-3-1): Agović 6 - Raspopović 6, Boris Kopitović 6, Tomković 7, Radunović 6 - N. Vukčević 7,5, Hočko 5,5 - Kažić 5,5, Ćetković 6 (Bojan Kopitović 6), A. Vukčević 7 (Ilinčić 5,5) - Nikač 6,5 (Asanović).

Mladost (4-2-3-1): Marčelja 6,5 - Nikolić 5,5 (Radulović 6,5), Petrović 6, Mitrović 6,5 (Pavićević 6), Novović 6 - Takaja 6,5, Božović 5 (Knežević 6,5) - Savićević 6, Batioha 6, Seratlić 6 - Mugoša 7,5.

Bonus video: