Budućnost ide na Baltik, Lakić: Rival po mjeri

"Mogli smo da dobijemo i teže rivale", kaže Risto Lakić, direktor Budućnosti
1972 pregleda 0 komentar(a)
Sportski direktor Budućnosti Risto Lakić i trener Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Sportski direktor Budućnosti Risto Lakić i trener Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.06.2019. 21:41h

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv estonske Trans Narve.

Podgoričani su zadovoljni žrijebom, iako nemaju baš najbolja iskustva sa rivalima sa Baltika - prije tri ljeta eliminisani su od letonske Jurmale.

Trans Narva, koja je peta na tabeli estonskog šampionata nakon 15 odigranih kola je, međutim, ekipa protiv koje je Budućnost objekitivno favorit.

"Zadovoljni smo žrijebom, iako su otežavajuće okolnosti to što nas čeka dugačak put, i što je rival uveliko u prvenstvu", kaže sportski direktor Budućnosti Risto Lakić.

Podgoričani su mogli i gore da prođu...

"Mislim da je Trans Narva rival po mjeri, s obzirom na to da smo mogli da izvučemo rumunsku Krajovu, neugodnog Lačija iz Albanije, ili Balzana sa Malte u kojem igra čak osam fudbalera iz Srbije, kao i nekadašnji igrač Zete i Zvezde Kadu", dodaje Lakić.

Trans Narva je stari sovjetski automobilski klub, osnovan prije 40 godina. Ekipa nikada nije bila prvak Estonije, a u kvalifikacije za Ligu Evrope je dospjela tako što je tek drugi put u istoriji osvojila Kup.

Trener ekipe je Rus - Andej Semin, a osim Estonaca, u timu igraju dva Rusa, dva Litvanca, jedan Amerikanac, kao i fudbaler sa Obale Slonovače.

Grad Narva, treći po veličini u Estoniji, ima 65 hiljada stanovnika, a ekipa igra na stadionu kapaciteta 1.065 mjesta.

Bonus video: